Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V)
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) © Photo News

Kamer kritisch over aanpak overstromingen: "We zijn toch geen derdewereldland?”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gaf vanmiddag in het parlement als eerste beleidsverantwoordelijke tekst en uitleg bij de aanpak van de overstromingen in ons land, anderhalve maand na de ramp. De meeste Kamerleden toonden zich erg kritisch voor het crisisbeheer. "We zijn toch geen derdewereldland?”

119 reacties

 • John Stahl

  2 maanden geleden
  We zijn al lang een derde-wereldland. Alleen is er een bepaalde groep in onze maatschappij die zwaar aan de vetpotten zitten en in hun bubbel leven. Dat zijn dan ook diegenen die aan de rest hun regels opleggen. De realiteit zal hun ook wel inhalen.
 • Marino Brodeoux

  2 maanden geleden
  Dat zijn we al een tijdje !
 • Patrick Verbelen

  2 maanden geleden
  Geen derdewereldland? Nochtans voldoen we aan alle voorwaarden. De eerste dagen stikte het daar van van ministers, gouverneurs, burgemeesters en zelfs de koning, allemaal ramptoeristen. Eens de camera weg, zij ook weg, initiatief om de mensen te helpen hebben we van hen niet gezien. Al zeker niet van Mevrouw bla bla Verlinden.
 • GERARD DE PELECIJN

  2 maanden geleden
  Altijd achterna hollen met vele woorden en hun daden vliegen weg met de wind, tenzij het over ons geld gaat!
 • frans Venloo

  2 maanden geleden
  Gewoon de politiekers welke niets doen er aan het werk zetten Zaak opgelost .
 1. Minister Vandenbroucke: "Er komt geen nieuwe lockdown, maar wacht niet op de politiek om opnieuw mondmasker te dragen”
  Play
  174

  Minister Vandenbrou­c­ke: "Er komt geen nieuwe lockdown, maar wacht niet op de politiek om opnieuw mondmasker te dragen”

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft in VTM NIEUWS benadrukt dat de coronacijfers stijgen en dat er onmiddellijk in actie moet worden geschoten. Premier Alexander De Croo (Open Vld) roept daarom morgen het kernkabinet bijeen om de coronasituatie in ons land te bespreken. Een nieuwe lockdown moeten we niet vrezen, maar Vandenbroucke pleit wel al voor een uitbreiding van het Covid Safe Ticket voor evenementen, en dan vooral voor evenementen die binnen plaatsvinden. “Wie een vaccinatiepas heeft, zal een gemakkelijker leven kunnen leiden.” Hij raadt ook iedereen aan nu al het mondmasker opnieuw te dragen in bepaalde situaties.