Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © REUTERS

Kamer keurt steunmechanisme voor reisorganisatoren goed

De Kamercommissie Economie heeft woensdag een wetsvoorstel van de meerderheid goedgekeurd waardoor het steunmechanisme voor reisorganisatoren, na enkele weken vertraging, in werking kan treden. Dat voorziet dat die een lening kunnen vragen aan de overheid voor de terugbetaling van de vouchers.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. De Bleeker: “Nog voor 135 miljoen coronavouchers in omloop”

  De Bleeker: “Nog voor 135 miljoen coronavou­chers in omloop”

  Bijna de helft van de coronavouchers, die in het begin van de coronapandemie werden uitgereikt aan mensen van wie de reis werd geannuleerd, is nog niet gebruikt. Zij vertegenwoordigen een bedrag van zowat 135 miljoen euro. Dat heeft staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) vrijdag gezegd. De regering lanceert een coronavoucherbank: reisorganisatoren kunnen er geld lenen om de openstaande tegoedbonnen uit te betalen aan de klanten. Ze zullen het geld wel pas in december krijgen, terwijl er sinds september al vouchers moeten worden terugbetaald.