N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel, één van de trekkers van het dossier
Volledig scherm
N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel, één van de trekkers van het dossier © BELGA

Kamer keurt resolutie rond aanpak intrafamiliaal geweld goed: “Eindelijk staat het kind centraal”

De plenaire Kamer heeft donderdagavond een kamerbreed gedragen tekst met aanbevelingen rond intrafamiliaal geweld goedgekeurd. Meerderheid en oppositie werkten bijna anderhalf jaar samen aan de resolutie.

1 reactie

 • Vaneylen Pierre

  2 weken geleden
  Het zoveelst geluk en gezever van de politici. Waar zit de eigen verantwoordelijkheid van de ouders?? Alle zever van echtscheidingen "het is beter voor het kind" zgz. Hun eigen egoïsme is een excuus voor alles , de overdreven luxe leidt tot het feit dat men geen water meer bij de wijn kan doen.
 1. Stad start laagdrempelige daderhulp voor plegers van huiselijk geweld: “Belangrijk om met alle partijen aan de slag te gaan”
  PREMIUM
  regio Mechelen

  Stad start laagdrempe­li­ge daderhulp voor plegers van huiselijk geweld: “Belangrijk om met alle partijen aan de slag te gaan”

  Family Justice Center (FJC) Mechelen start in september met laagdrempelige daderhulp voor in de eerste plaats mannelijke plegers van huiselijk geweld. Dat als antwoord op de dramatische stijging van het aantal slachtoffers ten gevolge van de coronacrisis. “Een laagdrempelig, rechtstreeks toegankelijk aanbod voor de zogenaamde ‘plegers’ is een hiaat in de regio”, zegt FJC-coördinator Karolien Boonen. Het gaat om een uniek project in Vlaanderen.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing