Open Vld stemde tegen. “Mijn partij wil geen lapmiddeltjes", aldus Goedele Liekens.
Volledig scherm
Open Vld stemde tegen. “Mijn partij wil geen lapmiddeltjes", aldus Goedele Liekens. © BELGA

Kamer keurt resolutie over spreidingsplan migranten goed

De plenaire Kamer heeft een resolutie goedgekeurd die de regering oproept zich aan te sluiten bij het spreidingsplan voor migranten die uit de Middellandse Zee worden gered. De tekst kreeg de steun van Ecolo-Groen, PS en sp.a, MR, CD&V, cdH, PVDA en DéFI. Open Vld, N-VA en Vlaams Belang stemden tegen.

25 reacties

 • Peter Janssen

  1 jaar geleden
  Het wordt hoog tijd om,zoals het in een democratie hoort,het vólk, dat opdraait voor het onderhoud van economische vluchtelingen ten koste van onze eigen welvaart, te laten beslissen via een bindend referenda over het invoeren van nog meer import pseudo-oorlogsvluchtelingen waar ook terroristen meekomen.We weten alvast welke partijen verantwoordelijk zijn voor onze armoede en onveiligheid evenals voor toekomstige aanslagen.
 • gina duribreux

  1 jaar geleden
  En hoeveel % van bevolking mag dat zijn 3% a 5% max per stad graag duidelijkheid
 • Paul Boutsen

  1 jaar geleden
  Ach 12 miljard tekort, 12 miljard naar Wallonië, 5 miljard naar Brussel, nog eens 8 miljard sociale maatregelen van de Rutten Magnette tandem. Op een paar miljard extra erbij voor deze kansparels zal het niet komen voor de werkende Vlaming.
 • HUGO Wils

  1 jaar geleden
  Wanneer gaat men de burgers eens informeren hoeveel het EXACTE bedrag is dat België ophoest voor deze kansparels?Dit durft men niet want ik denk dat de werkenden stijl achterover vallen!De politici zijn als de dood voor nieuwe verkiezingen maar ondertussen doen ze lustig verder.Met een paarsgroene regering mogen we binnenkort onze zuur verdiende centen maandelijks afgeven en krijgen we elk weekend een beetje zakgeld!
 • michel goethals

  1 jaar geleden
  NVA en VB moeten de meerderheid halen bij volgende verkiezingen en dan de puntjes plaatsen waar het moet....dit alles moet stoppen.....en ernstig spreken....wij doen niets anders dan belastingen betalen ......voor wat ??? nog een grotere schuld ?? kom stop er maar mee en stuur allen terug.....
 1. Amnesty en 73 andere organisaties eisen onmiddellijke vrijlating van Ahmed Samir Santawy
  1

  Amnesty en 73 andere organisa­ties eisen onmiddel­lij­ke vrijlating van Ahmed Samir Santawy

  Mensenrechtenorganisatie Amnesty International publiceert vandaag samen met 73 andere organisaties een publiek statement waarin de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating wordt gevraagd van Ahmed Samir Santawy. De student, die een Belgische verloofde heeft, zit nu al meer dan twee maanden in de cel in Egypte in het kader van een onderzoek naar zogenaamde 'aan terrorisme gerelateerde zaken'.
 2. Horeca Vlaanderen over beslissingen Overlegcomité: “Minizonnestraaltje, maar geen blauwe hemel”
  8

  Horeca Vlaanderen over beslissin­gen Overlegco­mité: “Minizonne­straal­tje, maar geen blauwe hemel”

  Vanaf zaterdag 8 mei mogen cafés en restaurants gedeeltelijk heropenen: klanten mogen enkel ontvangen worden op het terras. Binnen dineren of een glas drinken blijft nog steeds “no go”. Dat is vandaag beslist op het Overlegcomité. Horeca Vlaanderen reageert teleurgesteld op het gebrek aan zekerheden en pleit voor het behoud van de steunmaatregelen. Volgens FedCaf, een federatie van caféhouders, zaait de overheid verdeeldheid door enkel bediening op terrassen toe te laten.
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den