Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © Getty Images/Maskot

Kamer keurt artsenquota goed, Franse gemeenschap voert vanaf 2023 ingangsproef in

De plenaire Kamer heeft woensdag het licht op groen gezet voor het wetsontwerp dat de artsen- en tandartsenquota voor respectievelijk 2028 en 2027 vastlegt. Dat gebeurde met 79 stemmen voor, 39 tegen en 13 onthoudingen.

4 reacties

 • RIET HEIRMAN

  4 maanden geleden
  zoveelste toegeving. Franstaligen moesten dat ingangsexamen al lang invoeren, nooit gedaan, telkens dan toch maar bijkomende risiv nummers gekregen voor de overtallige artsen. Nu wel, als het waar is, in ruil voor meer artsen in franstalig België per bevolkingsaantal dan in Vlaanderen, opnieuw kassa kassa voor de franstaligen, want de ziekteverzekering is een federale materie dus wij betalen ook hier mee. Zo kan ik ook akkoorden maken VDB.
 • theo claesen

  4 maanden geleden
  Het is nu al problematisch voor sommige mensen om een huisarts te vinden doe er nog een schepje op ??
 • Fons Croons

  4 maanden geleden
  Er is een tekort aan huisartsen en tandartsen in Vlaanderen.
 • Haesevoets Chris

  4 maanden geleden
  Er is een grote nood aan huisartsen en tandartsen en dan nog leggen ze een quota op, niet normaal toch?
 1. Sihame El Kaouakibi vindt dat haar zaak afstraalt op mensen van kleur: “Symbooldossier dat stereotypen wil bevestigen”
  Play
  179

  Sihame El Kaouakibi vindt dat haar zaak afstraalt op mensen van kleur: “Symbool­dos­sier dat stereoty­pen wil bevestigen”

  De fraudezaak rond Sihame El Kaouakibi straalt ook negatief af op vrouwen en mensen van kleur, en in het bijzonder op mensen uit de Marokkaanse gemeenschap. Dat zegt El Kaouakibi zelf in een Instagrampost. De laatste tijd is ze zeer actief op het kanaal om vragen van haar volgers te beantwoorden. “Het doet me verdriet hoeveel aandacht en haat deze zaak oproept.”