Dries Van Langenhove.
Volledig scherm
Dries Van Langenhove. © BELGA

Kamer heft parlementaire onschendbaarheid Dries Van Langenhove op

De plenaire vergadering van de Kamer heeft het voorstel van de Commissie Vervolgingen om de parlementaire onschendbaarheid van Vlaams Belang-fractielid Dries Van Langenhove op te heffen, donderdagavond aangenomen. Alleen onafhankelijk parlementslid Jean-Marie Dedecker verzette zich daartegen.

85 reacties

 • Jan peeters

  3 maanden geleden
  Het is lachwekkend, het enige dat het rechtse clubje als verdediging heeft is over anderen te beginnen, droevig. Het werd tijd dat er iets gebeurde met die kerel. De parlementaire onschendbaarheid mag men direct afschaffen, ik denk dat De Decker daar best ook schrik van heeft. Het rechtse clubje verward vrije meningsuiting met gewoon doen wat je wilt en je eigen regeltjes maken.
 • Paul Geeraerts

  3 maanden geleden
  Waarom bestaat dat eigenlijk? Parlementaire onschendbaarheid zou ALTIJD moeten afgeschaft worden. Iedereen gelijk voor de wet dacht ik.
 • Robin Roels

  3 maanden geleden
  Guido Bervoets, aangezien hij nog niet in de politiek zat is er al zeker geen reden om zijn onschendbaarheid af te pakken dus. Aangezien de twee helemaal niet gelinkt zijn aan elkaar en dus twee losstaande feiten zijn.
 • Frans Faes

  3 maanden geleden
  Nu is het wachten op de onpartijdigheid van het gerecht. De uitslag is al bij voorbaat gekend.
 • guido Bervoets

  3 maanden geleden
  Toen het schandaal losbarstte en het onderzoek begon was Dries Van Langenhove nog geen politicus en al zeker niet bij VB. Het is dus geen politieke afrekening zoals sommigen beweren, want hij is pas later in de politiek gegaan.