Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Kamer debatteert over State of the Union: “De middenklasse krijgt peanuts toegeschoven, maar moet voor 600 miljoen euro in de eigen buidel tasten”

Oppositie en meerderheid debatteren woensdag in de Kamer over de State of the Union die premier Alexander De Croo (Open Vld) dinsdag gaf. Onder meer de maatregelen van de regering tegen de stijgende energiefactuur zijn voorwerp van discussie. “De middenklasse krijgt peanuts toegeschoven, maar moet wel voor 600 miljoen euro in de eigen buidel tasten", sneerde N-VA-fractieleider Peter De Roover.

48 reacties

 • Ronny Ooijen

  2 maanden geleden
  Die middenklasse is wel dankzij N(V)-Blabla beroofd van de woonbonus. Maar daar hoor je De Roover (erg toepasselijke naam) niets over vertellen. Waarom klaagt hij eigenlijk? Zijn eigen partijvoorzitter vindt dat dure energie een goede zaak is. Awel dan. De volgende slogan van die neoliberale partij zal waarschijnlijk 'Carpe de Vlaming' zijn.
 • Dirk Vandemoortele

  2 maanden geleden
  Laat me niet lachen met die afrekening in 2024 nog twee jaar te gaan voldoende tijd voor de instroom die op linkse partijen stemmen en zo draait de molen verder,particratie op zijn best met een stoet niet verkozenen. De democratie is nooit verder af geweest en het volk mort maar blaast nog warm nog koud gedwee aanvaarden we dat ze opnieuw de troost van de werkman een pakje sigaretten 2,5 cent duurder maken, de huisjes melkers die tien huizen bezitten glunderen staan erbij en zijn tevreden.
 • Sam Bedfort

  2 maanden geleden
  Juist mijnheer De Roover en dan komt het stelen van de nutteloze, geldverslindende Vlaamse regering daar nog eens bovenop.
 • gaston bergmans

  2 maanden geleden
  daniel politiekers lijden allemaal aan geheugenverlies , enige wat ze niet vergeten is hun riante wedde , en wij wij ploeterden verder
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  N-VA moest beschaamd zwijgen. De Vlaamse regering heeft haar onverwachte winst beveiligd door heffingen die stijgen en dalen vast te klikken als even hoge accijnzen die niet beïnvloed worden door prijsveranderingen van het product. Als je fles drank bij de producent goedkoper wordt blijft de accijns dezelfde. Dat is het kenmerk van een accijns. Daarom heb je op de benzine en diesel ook geen heffingen maar accijnzen. Dus voor altijd hoge energiefacturen. Ook als de energieprijs normaliseert.