Staatssecretaris Sammy Mahdi in de Kamer.
Volledig scherm
Staatssecretaris Sammy Mahdi in de Kamer. © RV

Kamer debatteert nu al 30 uur over begrotingsakkoord en einde is nog niet in zicht

De Kamer debatteert nu al 30 uur over de State of the Union van premier Alexander De Croo (Open Vld). Op dit moment wordt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) ondervraagd en verscheidene andere ministers moeten nog de revue nog passeren.

133 reacties

 • Marcus Vadis

  7 maanden geleden
  We gaan 50€ krijgen? en van Vlaanderen nog eens 50€, man we worden rijk! Spijitig genoeg is het maar een vestzak-broekzak operatie want dat geld moeten we op een andere manier weer terug betalen. En maar palaveren in dat parlement, democratie werkt niet meer, punt aan de lijn.
 • Jonathan Monsaert

  7 maanden geleden
  Ik snap niet waarom de Belg dit misselijkmakend circus blijft tolereren. Dit ondemocratisch Vivaldi-gedrocht zadelt de werkende middenklasse op met geniepige belastingen allerhande en toch blijven wij dit pikken? Net zoals de torenhoge taksen op nutsvoorzieningen en diesel en benzine waardoor de prijzen de pan uit swingen. Ook hier laat de flatercoalitie ons in de steek. Waar blijven de gele hesjes? Aan alle verontwaardigden: pas jullie stemgedrag aan! #nietmijnregering #2024
 • ruddy claerhout

  7 maanden geleden
  Niet hier gaat de goedkeuring volgen, maar bij de volgende verkiezingen.
 • boris paesen

  7 maanden geleden
  Veel volk zit er niet.
 • Johan Janssen

  7 maanden geleden
  We gaan ons lekker uitputten want dan maken we wijze beslissingen. De opgever verliest. Bende kleuters die hun eigen zakje wel zal vullen.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Wie besmet is met apenpokkenvirus moet in isolatie “totdat letsels genezen zijn”, in totaal 3 besmettingen vastgesteld in ons land
  Play
  update

  Wie besmet is met apenpokken­vi­rus moet in isolatie “totdat letsels genezen zijn”, in totaal 3 besmettin­gen vastge­steld in ons land

  Wie besmet is met het apenpokkenvirus moet in contactisolatie “totdat de letsels genezen zijn”. Dat meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in een persbericht. Hoogrisicocontacten moeten niet in isolatie, maar moeten 21 dagen aan zelfmonitoring doen om eventuele symptomen vast te stellen. Er zal gesensibiliseerd worden, in het bijzonder bij mensen met meerdere bedpartners en mannen die seks hebben met mannen.
 1. Kamer debatteert over State of the Union: “De middenklasse krijgt peanuts toegeschoven, maar moet voor 600 miljoen euro in de eigen buidel tasten”

  Kamer debatteert over State of the Union: “De middenklas­se krijgt peanuts toegescho­ven, maar moet voor 600 miljoen euro in de eigen buidel tasten”

  Oppositie en meerderheid debatteren woensdag in de Kamer over de State of the Union die premier Alexander De Croo (Open Vld) dinsdag gaf. Onder meer de maatregelen van de regering tegen de stijgende energiefactuur zijn voorwerp van discussie. “De middenklasse krijgt peanuts toegeschoven, maar moet wel voor 600 miljoen euro in de eigen buidel tasten", sneerde N-VA-fractieleider Peter De Roover.
 2. OVERZICHT. Weg met ziektebriefje voor één dag (behalve voor kmo's), strenger voor langdurig zieken: dit staat in het nieuwe begrotingsakkoord

  OVERZICHT. Weg met ziekte­brief­je voor één dag (behalve voor kmo's), strenger voor langdurig zieken: dit staat in het nieuwe begrotings­ak­koord

  Na een verwarrende nacht en ochtend werd uiteindelijk een begrotingsakkoord bereikt. Dat wordt bevestigd aan onze redactie door verschillende bronnen. De onderhandelingen sprongen vannacht nog af en premier De Croo (Open Vld) en een aantal andere ministers verlieten de tafel. De gesprekken over het gunstregime voor de eerste aanwerving en de versoepelingen van nachtarbeid zouden telefonisch verder zijn gevoerd. “De voorbije weken is bijzonder had gewerkt, en we zijn gekomen tot een zeer breed pakket aan maatregelen", kondigt de premier aan tijdens de persconferentie over het begrotingsakkoord. Er komt een korting op de energiefactuur, kmo’s zouden in vrijgesteld worden van de afschaffing van het ziektebriefje en wie werkt zou een belastingkorting tot 150 euro krijgen. Een overzicht van wat we nu al weten over het begrotingsakkoord. Volg hier de State of the Union van premier Alexander De Croo in het federale parlement.