De ravage na het noodweer was op sommige plaatsen enorm.
Volledig scherm
De ravage na het noodweer was op sommige plaatsen enorm. © Photo News

Kabelwerk Eupen nog weken tot maanden dicht

Ruim twee weken na de overstromingen die de regio teisterden, ligt kabelfabrikant Kabelwerk Eupen, de grootste particuliere werkgever in de Duitstalige Gemeenschap, nog steeds stil. Volgens Hermann Josef Bernrath, algemeen secretaris van het bedrijf, zouden sommige afdelingen die minder door het stijgende water zijn getroffen, binnen enkele weken weer operationeel moeten kunnen zijn. Voor anderen zal het enkele maanden duren.

2 reacties

 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  Hier zou dan toch een regeringscommissaris moeten komen met als titel en opdracht: De grote opruimer. En die zou verregaande beslissingen mogen nemen, zowel voor werkkrachten als materialen. Zoals het nu is is er geen logistiek en die is in die puinhopen meer dan nodig.
 • Rudi Adriaensen

  2 maanden geleden
  Waarom gaat het leger hier geen handje toesteken ?
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).