.
Volledig scherm
PREMIUM
. © rv

Kaat Bollen vertelde maar deel van het verhaal: ze was inderdaad te sexy, maar maakte als psychologe ook online winst met seksspeeltjes

Ze was te sexy en te vrouwelijk, klonk het. Dus gaf Kaat Bollen (34) haar titel van psychologe terug. Maar het waren niet enkel uitdagende foto’s van de roodharige waar de tuchtraad van de Psychologencommissie over struikelde. Ze kreeg haar waarschuwing óók omdat ze haar titel van psychologe gebruikte om online seksspeeltjes te verkopen. En dat mag niet volgens de deontologische code.

36 reacties

 • Lisette Willems

  2 jaar geleden
  ja en? is dat strafbaar? Heeft dat een nadeel in haar werk? Ze had misschien sexuologe gestudeerd, dan heb je meer vrijheid, want dan is erotiek wel aan je job verbonden.
 • Louis Bellings

  2 jaar geleden
  Zou Somers ook klant zijn bij de schaarsgeklede Bollen om seksspeeltjes te kopen of voor een rolletje in een pornofilm?
 • Sven Vanlierde

  2 jaar geleden
  Is compleet normaal waarvoor ze gestraft is. Wat voor nut heeft het als je met een psycholoog gaat praten of met je partner naar een sexuoloog zou gaan als daar aangekomen ge enkel wordt afgeleid door het uiterlijk van de psycholoog, dan komt dat u relatie niet ten goede en heeft therapie dus geen zin. Ge moet neutraal zijn in u gedragingen en voorkomen, zou ze zelf ook moeten weten. En wat ze online verkoopt is haar zaak, maar ze mag er geen reclame voor maken in haar praktijk.
 • Anne Kastelijns

  2 jaar geleden
  Bij je job hoort nu eenmaal enige verantwoordelijkheid en zeker als je een belangrijke positie bekleedt zoals psychologe. Je bent immers een voorbeeld, je mag sexy zijn en speeltjes bezitten maar hou dit dan in intieme kring. Je hoeft er niet mee te koop te lopen en zeker niet als voorbeeld voor anderen.
 • Dominique ROSIER

  2 jaar geleden
  Het is gewoon macht,zoals de kerk vroeger.wie weet wat er zich daar allemaal afspeelt in die praktijken.
 1. Na de kledinghetze rond Kaat Bollen: wat als uw werkgever wil bepalen wat u draagt?
  PREMIUM

  Na de kledinghet­ze rond Kaat Bollen: wat als uw werkgever wil bepalen wat u draagt?

  Seksuologe Kaat Bollen (35) gaf haar titel van psycholoog terug, nadat de Psychologencommissie haar op de vingers tikt wegens haar te sexy outfits waarin ze op sociale media poseert. De goede naam van de functie in het gedrang bracht, oordeelden de psychologen. Kan een werkgever kledingvoorschriften opleggen? Wat als ik me daar niet aan hou? En heeft de baas ook iets te zeggen over hoe ik me op Facebook, Twitter of Instagram vestimentair profileer?
 2. Lid tuchtraad psychologen deelt zelf gewaagde foto na hetze rond Kaat Bollen

  Lid tuchtraad psycholo­gen deelt zelf gewaagde foto na hetze rond Kaat Bollen

  Ellen Bisschop is klinisch psycholoog-psychotherapeut en raadslid van de tuchtraad van de psychologencommissie, die Kaat Bollen een waarschuwing gaf. Bisschop reageert nu met een eigen, individueel standpunt over de zaak-Bollen. Ze liet Sam Rollé, een Gentse mode- en portretfotograaf, een gewaagde foto van haarzelf maken - met handboeien om en verkleed als non - om duidelijk te maken dat de beslissing van de tuchtraad niets te maken had met het delen van pikante beelden door Bollen.
 1. Net als Kaat Bollen werd ook Dieuwke (32) afgerekend op haar vrouwelijkheid: “Er is nog nooit een verband aangetoond tussen iemands kledij en vaardigheden”, zegt professor
  PREMIUM

  Net als Kaat Bollen werd ook Dieuwke (32) afgerekend op haar vrouwelijk­heid: “Er is nog nooit een verband aangetoond tussen iemands kledij en vaardighe­den”, zegt professor

  Kaat Bollen (35) is te sexy. Dat zegt de Psychologencommissie, dat haar een waarschuwing en tuchtstraf gaf. Professor Christ’l De Landtsheer (UAntwerpen) analyseert de uitkomst van die beslissing. “Dit getuigt van dorpsmentaliteit.” Ook Dieuwke Elize van der Plas (32) werd al meermaals afgerekend op haar vrouwelijkheid en roept vrouwen op om sexy foto’s te delen op sociale media met de hashtag #istandwithkaat en #sexyandworthy.