Volledig scherm
© Photo News

Kaap van 10.000 overlijdens in woonzorgcentra overschreden

De kaap van de 10.000 overlijdens aan COVID-19 is overschreden. Met 10.270 doden staat de teller op 56 procent van het totaal (18.370) sinds het begin van de pandemie. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gemeld op de persconferentie van Sciensano.

19 reacties

 • Emi Hergersberg

  3 maanden geleden
  laat ons de "noodzaak" van deze inrichtingen overwegen. Ze kosten enorm veel geld en ze dienen voor de ewerkstelling en het imago dat onze ouderen goed verzorgd worden. Ouderen kunnen elders op gelukkigere manier nog ouder worden maar ze worden opgeofferd aan de poen. Laat rusthuizen voor wie daar absoluut naartoe wil of veel verzorging nodig heeft maar maar geef mensen het recht op andere keuzemogelijkheden?
 • Glen Van Bruyssel

  3 maanden geleden
  Heel dit boeltje stinkt naar politiekers,lockdowns laten uitschijnen,maar fabrieken waar duizenden per dag samen moeten werken man naast man,daar hoor je ze niet over,maar ja,het zou jammer zijn zeker moest zo een groot fabriek moeten sluiten waar ze ook inzitten om te graaien,voor de rest geen consequente maatregelen,steeds weer om één of andere miljarden sector te beschermen en de kleine zelfstandige aan zijn lot over te laten zoals een kapper
 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  Heb ook ouders in zorgcentra. Waar het virus nog niet binnen geraakt is. Maar zelf kom je er op bezoek ook niet in. En al zeker geen Sinterklaas. Er komt zelfs geen pakje of postkaart binnen zonder quarantaine en ontsmetting. Liever dat dan eens een knuffelcontact en een paar weken later hun begrafenis. En contact zou ook georganiseerd kunnen worden via video conferentie of skype.
 • Marc Vinck

  3 maanden geleden
  Hopelijk gebruikt Beke dit niet om te zeggen dat de wachtlijsten er beter uit zien.
 • Catherine Thomas

  3 maanden geleden
  En hoeveel zijn overleden aan andere aandoening of ziekte of gewoon ouderdom..Of nog erger eenzaamheid. Maar nee is gemakkelijk de cijfers omhoog te krikken met waarschijnlijke corona overlijdens.
 1. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis