Volledig scherm
© Photo News

Kaap van 10.000 overlijdens in woonzorgcentra overschreden

De kaap van de 10.000 overlijdens aan COVID-19 is overschreden. Met 10.270 doden staat de teller op 56 procent van het totaal (18.370) sinds het begin van de pandemie. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gemeld op de persconferentie van Sciensano.

19 reacties

 • Emi Hergersberg

  2 maanden geleden
  laat ons de "noodzaak" van deze inrichtingen overwegen. Ze kosten enorm veel geld en ze dienen voor de ewerkstelling en het imago dat onze ouderen goed verzorgd worden. Ouderen kunnen elders op gelukkigere manier nog ouder worden maar ze worden opgeofferd aan de poen. Laat rusthuizen voor wie daar absoluut naartoe wil of veel verzorging nodig heeft maar maar geef mensen het recht op andere keuzemogelijkheden?
 • Glen Van Bruyssel

  2 maanden geleden
  Heel dit boeltje stinkt naar politiekers,lockdowns laten uitschijnen,maar fabrieken waar duizenden per dag samen moeten werken man naast man,daar hoor je ze niet over,maar ja,het zou jammer zijn zeker moest zo een groot fabriek moeten sluiten waar ze ook inzitten om te graaien,voor de rest geen consequente maatregelen,steeds weer om één of andere miljarden sector te beschermen en de kleine zelfstandige aan zijn lot over te laten zoals een kapper
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Heb ook ouders in zorgcentra. Waar het virus nog niet binnen geraakt is. Maar zelf kom je er op bezoek ook niet in. En al zeker geen Sinterklaas. Er komt zelfs geen pakje of postkaart binnen zonder quarantaine en ontsmetting. Liever dat dan eens een knuffelcontact en een paar weken later hun begrafenis. En contact zou ook georganiseerd kunnen worden via video conferentie of skype.
 • Marc Vinck

  2 maanden geleden
  Hopelijk gebruikt Beke dit niet om te zeggen dat de wachtlijsten er beter uit zien.
 • Catherine Thomas

  2 maanden geleden
  En hoeveel zijn overleden aan andere aandoening of ziekte of gewoon ouderdom..Of nog erger eenzaamheid. Maar nee is gemakkelijk de cijfers omhoog te krikken met waarschijnlijke corona overlijdens.
 1. Minister Van Quickenborne: “Staatsveiligheid zal aandacht besteden aan in Frankrijk verboden islamitische organisatie”

  Minister Van Quickenbor­ne: “Staatsvei­lig­heid zal aandacht besteden aan in Frankrijk verboden islamiti­sche organisa­tie”

  Staatsveiligheid zal de gepaste aandacht besteden aan de activiteiten van het Collective against Isla­mophobia in Europe (CCIE). Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) gezegd in de Kamercommissie Justitie. De CCIE is de opvolger van het CCIF, Collectif contre l'Islamo­­phobie en France, dat in Frankrijk werd verboden na de moord op leraar Samuel Paty vorig jaar.
 1. Viroloog Van Ranst over de honderden feestende jongeren op het Gentse Sint-Pietersplein: “Zulke taferelen tonen aan dat avondklok zeer nuttig blijft”
  Play
  244

  Viroloog Van Ranst over de honderden feestende jongeren op het Gentse Sint-Pieters­plein: "Middelvin­ger naar iedereen die regels wel respec­teert"

  Het was alweer prijs op het Sint-Pietersplein in Gent woensdagavond: er barstte een groot spontaan feest los onder naar schatting duizend studenten. Zodra de politie ter plaatse kwam, stoof de massa uit elkaar. Viroloog Marc Van Ranst noemt de taferelen een middelvinger naar iedereen die de regels wel respecteert: “Dergelijke taferelen tonen aan dat de avondklok zeer nuttig blijft”, zegt hij.
 2. Katholiek Onderwijs: “Leervertraging wegwerken vereist inspanning op lange termijn”

  Katholiek Onderwijs: “Leerver­tra­ging wegwerken vereist inspanning op lange termijn”

  De coronacrisis heeft vorig schooljaar voor een half jaar leervertraging gezorgd. Het Katholiek Onderwijs Vlaanderen (KOV) heeft daarom een team van vijftien mensen de opdracht gegeven om de specifieke aanpak van de gevolgen op scholen te ondersteunen. “Die leerachterstand wegwerken wordt een werk van lange adem”, zo klinkt de weinig verrassende conclusie van een perceptieonderzoek dat KOV in januari 2021 bij 1.515 leraren uit het basis- en secundair onderwijs uitvoerde.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie