Koen Geens
Volledig scherm
Koen Geens © Photo News

Justitie pakt mensensmokkelaars op hun centen

BinnenlandMinister van Justitie Koen Geens (CD&V) drijft de strijd tegen mensensmokkelaars op door hen vooral finan­cieel te proberen raken. Vorig jaar heeft Justitie van smokkelaars meer dan 110.000 euro in ­beslag genomen. Ter vergelijking: in 2016 was dat nog maar 18.000 euro. Dat schrijven Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen maandag.

29 reacties

 • Roeland Van de Wal

  5 jaar geleden
  110.000 Euro in beslag genomen? Mijnheer Geens bent u ons nu aan het uitlachen of bent u nu echt zo onbekwaam dat het bijna komisch wordt? Ik heb de indruk dat u zelfs nog fier bent om zulke onzin te verkopen. Een mens wordt echt ongemakkelijk bij zoveel schaamteloosheid.
 • willy cornille

  5 jaar geleden
  Centen afpakken van de mensensmokkelaars, weet niet of dat helpt. Het is uiteindelijk hun geld niet maar van de immigrant en die zal wel vers geld op tafel weten te leggen om weg te geraken. Wel centen afpakken én retourtje per direct naar hun heimat. Terugkomen doen ze toch, maar het kost hen wel een zéér flinke inspanning. Voor elke opgepakte mensensmokkelaar staan er 10 andere te wachten om zijn "clienteel" over te nemen. Triestig.
 • Jean De Grande

  5 jaar geleden
  Nog altijd 110.000 euro meer als in de 30 jaar daarvoor alles samen. Goed bezig, Mr Geens. Blijven volhouden en tegen de linkse stroom blijven roeien.
 • Gaston Miar

  5 jaar geleden
  Als een politieker verontrust is, moeten we nog enkele jaren geduld hebben.
 • Marc Baeyens

  5 jaar geleden
  Koen Geens wil ook in het nieuws komen met zijn 'goede' aanpak. Wat een mager beestje is dat, 110.000 euro. Echt iets naar zijn imago.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Vooruit waarschuwt voor regering met extreemrechts na verkiezingen van 2024: “Geen sciencefiction meer”
  Play

  Vooruit waarschuwt voor regering met extreem­rechts na verkiezin­gen van 2024: “Geen sciencefic­ti­on meer”

  De partij Vooruit gelooft dat ze in 2024 de verkiezingen kan winnen. "Vooruit is na drie jaar de leider op links én de leider op het centrum", verklaarde voorzitter Conner Rousseau vandaag op een partijcongres in Gent. Daar waarschuwde hij dat een Vlaamse regering met Vlaams Belang na 2024 tot de mogelijkheden behoort en de gevolgen die dat met zich mee kan brengen. "Vlaanderen wordt niet het Hongarije aan de Noordzee.”
 3. Van Quickenborne maakt werk van supersnelrecht: “Relschoppers zouden dan 7 dagen aangehouden blijven, en dan voor de rechter moeten verschijnen”

  Van Quickenbor­ne maakt werk van supersnel­recht: “Relschop­pers zouden dan 7 dagen aangehou­den blijven, en dan voor de rechter moeten verschij­nen”

  Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) legt zijn voorstel voor supersnelrecht volgende week een eerste keer op de regeringstafel, zodat het parlement er volgend jaar over kan stemmen. Dat zei hij eerder deze week bij VTM Nieuws - naar aanleiding van de rellen in Brussel en Antwerpen - en herhaalde hij vanmorgen in De Ochtend op Radio 1.