Koen Geens
Volledig scherm
Koen Geens © Photo News

Justitie pakt mensensmokkelaars op hun centen

BinnenlandMinister van Justitie Koen Geens (CD&V) drijft de strijd tegen mensensmokkelaars op door hen vooral finan­cieel te proberen raken. Vorig jaar heeft Justitie van smokkelaars meer dan 110.000 euro in ­beslag genomen. Ter vergelijking: in 2016 was dat nog maar 18.000 euro. Dat schrijven Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen maandag.

29 reacties

 • Roeland Van de Wal

  5 jaar geleden
  110.000 Euro in beslag genomen? Mijnheer Geens bent u ons nu aan het uitlachen of bent u nu echt zo onbekwaam dat het bijna komisch wordt? Ik heb de indruk dat u zelfs nog fier bent om zulke onzin te verkopen. Een mens wordt echt ongemakkelijk bij zoveel schaamteloosheid.
 • willy cornille

  5 jaar geleden
  Centen afpakken van de mensensmokkelaars, weet niet of dat helpt. Het is uiteindelijk hun geld niet maar van de immigrant en die zal wel vers geld op tafel weten te leggen om weg te geraken. Wel centen afpakken én retourtje per direct naar hun heimat. Terugkomen doen ze toch, maar het kost hen wel een zéér flinke inspanning. Voor elke opgepakte mensensmokkelaar staan er 10 andere te wachten om zijn "clienteel" over te nemen. Triestig.
 • Jean De Grande

  5 jaar geleden
  Nog altijd 110.000 euro meer als in de 30 jaar daarvoor alles samen. Goed bezig, Mr Geens. Blijven volhouden en tegen de linkse stroom blijven roeien.
 • Gaston Miar

  5 jaar geleden
  Als een politieker verontrust is, moeten we nog enkele jaren geduld hebben.
 • Marc Baeyens

  5 jaar geleden
  Koen Geens wil ook in het nieuws komen met zijn 'goede' aanpak. Wat een mager beestje is dat, 110.000 euro. Echt iets naar zijn imago.
 1. Wachttijden Mijn VerbouwLening blijven in verschillende regio’s oplopen: Vlaamse regering verdriedubbelt budget energiehuizen
  2

  Wachttij­den Mijn VerbouwLe­ning blijven in verschil­len­de regio’s oplopen: Vlaamse regering verdriedub­belt budget energiehui­zen

  Wie in onder andere Antwerpen, Leuven of Mechelen een Mijn VerbouwLening aanvraagt, moet geduld hebben. De wachttijden zijn daar de afgelopen maanden namelijk nog steeds erg lang of zelfs erger geworden. De extra freelance energie-experts die Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) eind vorig jaar inzette brengen dus niet meteen zoden aan de dijk. De Vlaamse regering verhoogt nu de basisfinanciering van de energiehuizen van 4,9 naar 16,1 miljoen euro, zodat er meer personeel in de energiehuizen kan komen.
 2. Bart Versluys na commotie rond vuurtoren: “Er zijn geen bewoners die klacht hebben ingediend. We hebben het enkel gevraagd”
  PREMIUM

  Bart Versluys na commotie rond vuurtoren: “Er zijn geen bewoners die klacht hebben ingediend. We hebben het enkel gevraagd”

  Iedereen heeft intussen wel een mening over de kwestie rond de vuurtoren in Oostende, toch blijven er nog vragen over. Hebben bewoners nu écht klacht ingediend tegen het licht? Hoe is de dubbelzijdige folie er uiteindelijk gekomen? En zijn er plannen om ook te sleutelen aan de functie van de vuurtoren voor de scheepvaart? Bart Versluys (51), CEO van de betrokken bouwgroep, werpt zijn licht op de zaak.