Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Juryleden moeten moordfilm kijken: "Horen hoe slachtoffer om hulp schreeuwt, dat komt hard aan"

De twaalf juryleden in het assisenproces tegen seriemoordenaar Renaud Hardy moeten wellicht vandaag de videobeelden bekijken van de moord op Linda Doms (52). Hardy filmde zelf hoe hij Linda misbruikte, vernederde en doodde. “Het geschreeuw van een slachtoffer dat om hulp smeekt horen. Dat kan hard aankomen”, zegt traumapsycholoog Erik De Soir.

12 reacties

 • Paul van de velde

  4 jaar geleden
  Denken ze misschien dat wanneer het filmpje niet getoond wordt de straf veel milder zal zijn. Hoeveel moorden en moordpogingen mag je doen om in België levenslang te krijgen? En dan wordt dat monster nog aangesproken als mijnheer. Mocht het zo dramatisch niet zijn, dan kan dit proces nog als een comedie gezien worden.
 • Francinne Declerque

  4 jaar geleden
  Vermassen speelt weer een goor spel, hij wil namelijk de jury afschaffen, want de gewone mensen trappen niet in zijn leugens daarom dat hij via deze gore film het gepeupel wil overtuigen dan een jury van burgers een overbodige en misbare zaak is.
 • x x

  4 jaar geleden
  Voor zo'n vuil is maar 1 correcte oplossing, kort en krachtig, pang!
 • Marco Par

  4 jaar geleden
  Als je weet dat ons justitieapparaat uiteindelijk Dutroux zal laten lopen, weet je dat deze straf ook een maat voor niets wordt.
 • Marc Schepens

  4 jaar geleden
  Waarom daar nog zoveel geld en media aandacht aan verspelen. Onbegrijpelijk!
 1. "Ik heb haar met een fietsslot gewurgd en ik heb haar verrot geslagen": rechtszaal krijgt gruwelijke beelden van slachtoffer Renaud Hardy te zien, maar zelf geeft hij geen kik

  "Ik heb haar met een fietsslot gewurgd en ik heb haar verrot geslagen": rechtszaal krijgt gruwelijke beelden van slachtof­fer Renaud Hardy te zien, maar zelf geeft hij geen kik

  In het Tongerse hof van assisen zijn tien speurders aan het woord gekomen die het onderzoek uit de doeken deden naar de moord op de 82-jarige Maria Walschaerts in Mechelen. Zij werd door haar zoon op 22 mei 2014 in haar woning aan de Oude Leestsebaan dood aangetroffen. Tijdens hun uiteenzetting werden confronterende beelden getoond van het slachtoffer. Hardy zelf keek niet naar de televisieschermen.
 2. Seriedoder Renaud Hardy over moordpoging op actrice Veerle Eyckermans: "Ik wilde beetje keet schoppen"

  Seriedoder Renaud Hardy over moordpo­ging op actrice Veerle Eyckermans: "Ik wilde beetje keet schoppen"

  Voor het Tongerse hof van assisen is vanochtend het proces van de seksuele seriemoordenaar Renaud Hardy (55) hervat. De vijftiger staat terecht voor twee moorden, verkrachtingen met folteringen en twee pogingen tot moord. Gisteren werd de beschuldigde ondervraagd over onder andere zijn jeugd en de moord op Maria Walschaerts (82). Deze voormiddag vertelde Hardy over de moordpoging op actrice Veerle Eyckermans en de moord op zijn 52-jarige ex-vriendin Linda Doms. De zitting is stilgelegd tot 14 uur, daarna komen de eerste getuigen aan het woord.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Ruim 500 banen op de tocht bij Logistics Nijvel: Kuehne+Nagel wil uitwijken naar Kampenhout en Kontich, lijfwacht van directie gewond naar ziekenhuis
  UPDATE
  10

  Ruim 500 banen op de tocht bij Logistics Nijvel: Kuehne+Nagel wil uitwijken naar Kampenhout en Kontich, lijfwacht van directie gewond naar ziekenhuis

  De logistieke groep Kuehne+Nagel heeft aangekondigd de intentie te hebben de vestiging in Nijvel (Waals-Brabant) in het najaar van 2022 te sluiten. Dat zou het collectief ontslag van 549 werknemers betekenen. De groep wil de activiteiten in Kampenhout en Kontich verderzetten. De vakbonden in Nijvel reageren furieus: “We zijn in oorlog met Kuehne+Nagel.”