De kernreactoren Doel 1 en 2 krijgen hun nucleaire brandstof geleverd vanuit Duitsland.
Volledig scherm
De kernreactoren Doel 1 en 2 krijgen hun nucleaire brandstof geleverd vanuit Duitsland. © Klaas De Scheirder

Juridische onzekerheid bedreigt draaien kerncentrale Doel

Er bestaat onzekerheid of Doel 1 en 2 wel op tijd nucleaire brandstof zullen krijgen. Aanleiding is een rechtszaak in Duitsland. Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) zegt het mogelijk tekort "bijzonder ernstig" te nemen.

22 reacties

 • Danny Govaerts

  1 maand geleden
  Op gebied van stroomvoorziening is het in Vlaanderen een kluwen van belangen. De Burger wordt langs alle kanten belogen en bedrogen omdat bedrijven goedkoop hun stroom nodig hebben. De stroom van de panelen krijgen ze in de zomer al gratis. Nu de burger nog laten betalen voor de winter stroom en ze zijn weer gelukkig. En de burger blijft achter als een koe in de weide die naar een trein gaapt.
 • Cyriel Claessens

  1 maand geleden
  Transport wordt tegengehouden door haar groene vrienden. Inzetten op interconnecties met het buitenland is een gemakkellijkheidsoplossing en absoluut niet verstandig. Electriciteit wordt best zo dicht mogelijk bij de afnemer opgewekt. Er zit verlies op het transport, kabels groeien niet aan de bomen, vergen veel energie en natuurlijke rijkdommen en tegen het plaatsen van hoogspanningsmasten gaan de groenen zeker protesteren. Ook heb je geen invloed op de herkomst en kost van de elektriciteit.
 • Pascal Depeizer

  1 maand geleden
  Al de subsidies en groene stroom certificaten die ze aan zonnepanelen besteed hebben was een maat voor niets ! Al dat verloren geld kon gebruikt worden om gigantische gascentrales te bouwen met geen nuclear gevaar ! Snappen jullie het waarom ze steeds geld uitgeven aan verkeerde dingen ? Om het werkvolk aan het werk te houden natuurlijk ! Maar ze nemen dan wel de verkeerde beslissingen ivm automatisatie , dat kost veel jobs. Elk voordeel heeft altijd een nadeel :)
 • John Stahl

  1 maand geleden
  Het licht zal mischien nog sneller uit zijn dan de Groenen voorzien hadden. Ze weten dat de uitstap voor de volgende legislatuur is, maar als het tijdens hun bewind enigzins onverwacht sneller zal gebeuren, dan verliezen hopelijk de Vivaldi-aanhangers hun vertrouwen in deze loser-regering.
 • rudi berghmans

  1 maand geleden
  ik zei het toch al als ik genoeg stroom heb op m'n batterij zet ik de zekering van mijn panelen op off , dat ze zelf maar voor stroom zorgen , de klungelaars .
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren
  Play

  Zo willen BV's meer Vlamingen overtuigen om zich te laten vaccineren