RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Jürgen Conings werd gevolgd door de Staatsveiligheid: waarom zat hij nog in het leger en hoe moeilijk was het voor hem om aan wapens te geraken?

“Zulke raketlanceerders liggen niet gewoon in een schuif in een depot. Je raakt daar echt niet zomaar binnen. Ook niet als militair.” Hoe kan het dat een militair, door de Staatsveiligheid in het oog gehouden en op een OCAD-lijst als extremist, met een arsenaal wapens en munitie kan wegwandelen uit een kazerne? En wat moeten we ons eigenlijk voorstellen bij dat ‘in de gaten houden’. Omdat de legerleiding en de bevoegde minister op vraag van het parket voorlopig niet communiceren, legden we de prangendste vragen voor aan de militaire vakbond.

100 reacties

 • Steven Coppens

  6 maanden geleden
  Dit is niet niks. Wie is hiervoor verantwoordelijk? Minister ? Legertop? Wie er verantwoordelijk voor, zou zijn ontslag moeten nemen heeft zijn werk niet goed gedaan waar hij/zij tenslotte royaal voor betaald word. Er is al voor veel minder tot ontslag gedwongen geweest. En weer de verantwoordelijkheid op een ander steken zou toch te gemakkelijk zijn zeker.
 • Dirk Willems

  6 maanden geleden
  Zit al lang op een andere locatie en bewijst dat België zo lek als een zeef is qua veiligheid. Werdt hoogtijd dat de bevolking dit gaat inzien. Ik denk dat er in Brussel veel zitten te bibberen en een pamperke zullen nodig hebben. Een zoveelste bewijs van een falend beleid. Chapeau wat deze man teweegbrengt. En vooral , hij heeft nog niemand iets aangedaan. Dus voor mij nog altijd een onschuldig persoon dat vrij mag rondlopen op ons Belgisch grondgebied. Ik ken er ander hoor.
 • Roland Foelen

  6 maanden geleden
  Waarom zo een drama van maken, die persoon heeft nog niets gedaan.
 • Ria Gouwy

  6 maanden geleden
  Dit is te minste een man van het leger zo zouden ze allemaal moeten zijn als je vierhonderd mannen nodig hebt om er 1te pakken hoedje af voor die man
 • Eddy DESMET

  6 maanden geleden
  Er is slechts één conclusie : incompetentie ten top.