Opening van de kletskassa in een vestiging van Jumbo in het Nederlandse Udenhout vandaag.
Volledig scherm
Opening van de kletskassa in een vestiging van Jumbo in het Nederlandse Udenhout vandaag. © ANP

Jumbo opent 200 "kletskassa's" tegen eenzaamheid, ook eentje in België

De Nederlandse supermarktketen Jumbo rolt zijn concept van zogenoemde kletskassa's uit. Dat zijn kassa's voor mensen die geen haast hebben en "graag een praatje zouden maken" bij het afrekenen. Het komende jaar wil de keten 200 dergelijke kassa's openen in Nederland, en ook in een Belgische winkel zal er een eerste kletskassa komen, zegt Jumbo-woordvoerster Paulien Straeter.

17 reacties

 • karin verwimp

  3 weken geleden
  Tof idee al heb ik het zelf niet nodig. Voor mij is de zelfscan de ideale uitvinding. Alles onmiddellijk in de tas, snel afrekenen en wegwezen.
 • Asselman Ann-Marie

  3 weken geleden
  Ikzelf werk in een supermarkt en vind het een goed idee de mensen maken veel te weinig tijd voor een babbeltje te slaan ze staan daar in een rij aan te schuiven zonder elkaar aan te kijken of nog maar een goeiedag te zeggen…waar is de tijd van de kruidenierswinkels!!Daar waar er de gezellige babbeltjes waren.
 • Anja Verhaert

  3 weken geleden
  Met een koffieke🤣🤣
 • Paul Schotte

  3 weken geleden
  Dit is enkel een PR stunt. Uit financieel oogpunt is dit niet houdbaar. Dient enkel om meer klanten te lokken.
 • Johan Surdiacourt

  3 weken geleden
  Veel beter dan ah. Daar ben je maar een klant, Meegemaakt inTexel... Supervriendelijk en behulpzaam hopelijk hebben ze ons 'Juttertje'van Texel, die we helaas niet bj Ah vonden.
 1. "Heel veel mensen zijn eenzaam, ook al op jongere leeftijd." Psycholoog geeft tips voor hoe je vrienden maakt na je dertigste
  PREMIUM

  "Heel veel mensen zijn eenzaam, ook al op jongere leeftijd." Psycholoog geeft tips voor hoe je vrienden maakt na je dertigste

  Vandaag is het Internationale Vriendschapsdag. Maar eens je de Grote Drie gepasseerd bent, is vrienden maken niet meer zo makkelijk. Want waar leer je überhaupt nieuwe mensen kennen? En hoe word je dan maatjes? Psycholoog Roos Woltering en Selma Franssen, auteur van het boek ‘Vriendschap in tijden van eenzaamheid’ geven tips. “Realistisch gezien is de kans dat je nieuwe vrienden gaat maken in de fitness niet zo heel groot.”
 2. Volvo-site in Gent in de running voor giga-batterijfabriek
  Play

  Vol­vo-si­te in Gent in de running voor gi­ga-batterijfa­briek

  De gigafabriek die Volvo Cars wil bouwen voor de productie van batterijen voor elektrische wagens, komt mogelijk in Gent. Dat heeft de Belg Geert Bruyneel, senior vice president manufacturing bij Volvo Cars, in Göteborg gezegd tijdens een bezoek van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) aan de hoofdzetel van Volvo Cars. Het gaat om een fabriek die batterijen moet leveren voor 300.000 à 400.000 elektrische wagens per jaar.