“Jullie krijgen 1,6 miljard euro”: Meesteroplichter houdt Nederlandse slachtoffers jarenlang aan het lijntje met valse beloftes

 1. Jimmy (31) heeft een budgetmeter, maar moet net méér betalen voor energie: “We durven verwarming nog amper op te zetten”
  PREMIUM

  Jimmy (31) heeft een budgetme­ter, maar moet net méér betalen voor energie: “We durven verwarming nog amper op te zetten”

  Terwijl de dalende energieprijzen de energiefactuur voor de meeste Vlamingen eindelijk wat lichter maakt, zien de meest kwetsbare gezinnen hun factuur met 15 procent stijgen. Zij betalen op dit moment zelfs het allerduurste tarief op de markt. “Met een budgetmeter zou ik snel mijn schuld kunnen afbouwen, werd me gezegd. Maar de kosten lopen alleen maar op”, getuigt Jimmy (31).
 2. Eric Bisschop (64) - magistraat achter deal met Veljkovic - onverwacht overleden: “Zelfs de FBI kwam naar Brussel om naar hem te luisteren”
  PREMIUM

  Eric Bisschop (64) - magistraat achter deal met Veljkovic - onverwacht overleden: “Zelfs de FBI kwam naar Brussel om naar hem te luisteren”

  De magistraat die samen met spijtoptant Dejan Veljkovic het louche en op geldbeluste Belgische voetbalwereldje in zijn hemd zette, is overleden. Woensdag botste Eric Bisschop met zijn auto vlak nadat hij vertrok op zijn werk, het federaal parket in Brussel. Tijdens het invullen van de papieren begaf zijn hart het. Bisschop - het gezicht van de strijd tegen sportfraude - werd 64 jaar.