Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Julie in de val gelokt op 2dehands.be: “Mijn rekening was geplunderd. Achtduizend euro, zomaar in rook opgegaan”

CybercriminaliteitEen jongedame uit Seraing is op de Franstalige versie van 2dehands.be meedogenloos in de val gelokt. Ze wilde haar gsm verkopen, maar zag via een populaire oplichterstruc uiteindelijk 8.000 euro van haar rekening verdwijnen. “Al haar spaargeld is nu weg”, zucht de schoonvader van het slachtoffer.

57 reacties

 • Lucky Guy

  2 jaar geleden
  I verlies er geen tijd meer mee , profielen die aangemaakt zijn op dezelfde dag of de dag ervoor zijn oplichters ..dikwijls franstalige priveberichten die niet via chat binnenkomen ,Meer bieden dan nodig....als je DHL DPD of paypall hoort...en de persoon is "toevallig' in het buitenland Dan weet je genoeg...Ik geef direct een negatieve waardering in 3 talen om de mensen te waarschuwen .I moet wel zeggen Dat het erg aan het Worden is op 2de hands. ...na 5 min heb je 2 scammers vast :_(
 • Joris Peeters

  2 jaar geleden
  Ook voor gehad. Franstalige antwoorden op nederlandstalige aanbiedingen. Vrijwel zeker via Afrika. Ik schrijf enkel nog terug in het Nederlands en doe enkel nog zaken in het Nederlands dat verkleint al een hoop van het risico. Inderdaad komen halen, en gepast cash betalen en eerst is eerst, want als je reserveert komen ze dikwijls niet opdagen en verlies je de volgende klant. Elementaire beleefdheid is er bij veel mensen niet meer bij.
 • Gregoor Vogels

  2 jaar geleden
  Niet te begrijpen dat de overheid de daders hiervan niet kan opsporen. Er moeten toch sporen achtergelaten zijn op internet. En indien niet.... waarom wordt het internet dan niet waterdicht gemaakt voor anonieme gebeuikers? Overheid!!! Doe eens iets nuttigs!
 • jonathan mortier

  2 jaar geleden
  Jeugdige naïviteit? Don't think so, mensen kunnen tegenwoordig echt dom zijn om zomaar alles te geloven en aan te nemen van anderen. Een link van dpd krijgen is niet nodig je kunt dat zelf ook zoeken en ook makkelijk checken of dit de juiste website is of niet. Enkele verrichtingen laten doen? Zomaar terwijl zij een gsm verkoopt, logica ontgaat mij hier.
 • Jurgen Aerts

  2 jaar geleden
  Denk dat je het niet helemaal snap Daniëlle Sant , enkele simpele regels volgen zou veel miserie besparen . Internetbanken is veilig maar als je dit leest is het gewoon hun eigen fout .
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”