De West-Vlaamse Julie aan de slag in de Amsterdamse testkeuken van HelloFresh: "Tussen het allereerste idee van een gerecht en de 'ready for menu'-fase zitten makkelijk zes weken."
Volledig scherm
PREMIUM
De West-Vlaamse Julie aan de slag in de Amsterdamse testkeuken van HelloFresh: "Tussen het allereerste idee van een gerecht en de 'ready for menu'-fase zitten makkelijk zes weken." © Hello Fresh

Julie (24) werkt als receptontwikkelaar bij HelloFresh: “Zes weken werk om één gerecht perfect te krijgen”

Kipfilet in mosterd-roomsaus, pizza calzone met ham en champignons of enchilada’s met pompoen en cheddar: als deze gerechten volgende week vanuit een HelloFresh-box op uw eettafel belanden, is dat (deels) te danken aan Julie Lootens. De jonge diëtiste is één van de Vlaamse ‘receptontwikkelaars’ bij de maaltijdleverancier die afgelopen coronajaar met 600 miljoen (!) verkochte maaltijden alle records brak: “Vlamingen houden van rode kool, Nederlanders van pikant.”

14 reacties

 • Ronny Gyles

  2 maanden geleden
  Dure grap die Ben Fresh. Iets voor menden zonder keuken inspiratie. En hopelijk lusten jullie kinderen het ook? Misschien is het wel handiger om eerst een echte kok een recept te laten bedenken en daarna de diëtiste haar werk te laten doen? Zal iets sneller dan in 6 weken gaan denk ik.
 • Patrick Kelchtermans

  2 maanden geleden
  Ik vind het een goed concept: je eet eens wat anders, je hebt ruime keuze, het is lekker en gezonder en gevarieerder dan wat er in de doorsnee huiskamer op een doordeweekse avond op tafel komt. Qua prijs vind ik het ook meevallen. Nu, het enige waar ik graag wat meer voor betaal is degelijke kledij en fatsoenlijk voedsel. Luxe, elektronica, gadgets, dure wagen, exotische reizen … zegt me allemaal niks. Kwestie van keuzes maken. Vind je dit niks? Prima. Maar zaag er dan ook niet over.
 • Annemie Van Den Eeden

  2 maanden geleden
  Lekkere en gezonde maaltijden... Veel groenten per maaltijd. Als je daar voorstander van bent. Het gemakkelijke is dat ze het aan huis brengen maar ik bestel niet voor de ganse week. Er kruipt nog wel tijd in het bereiden van de maaltijd Mr Dumoulin. Hello Fresh is echt niet voor de luierikken . Aangenaam dat je kan kiezen uit verschillende recepten en nog ideeën op doen ook.
 • Jan Hebbelinck

  2 maanden geleden
  Ik merk in mijn nabije omgeving dat hun klanten dikwijls milieubewuster mensen zijn. Ze kijken dan ook wat zuur als ik hen zeg dat er mij elke avond op de E17 tientallen bestelwagens van hellofresh passeren met daarin tomaten. Prei. En noem maar op dat ze soms op 100m van hun deur kunnen kopen. De eco voetafdruk van die tomaat wil ik niet kennen.
 • Greet Janssens

  2 maanden geleden
  Beslis zelf graag wat ik eet en wanneer ik het eet. Niemand hoeft dat voor mij te bepalen. Veel goedkoper ook!
 1. Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje
  Play

  Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje

 2. Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro
  Play

  Axel heeft goed nieuws voor Christa: tot haar grote verbazing erft ze 16.000 euro