Testen op het coronavirus in het UZ Gent.
Volledig scherm
Testen op het coronavirus in het UZ Gent. © Wannes Nimmegeers

Journaliste test in UZ Gent experimenteel coronavaccin uit: "Mijn benen voelden gloeiend heet aan en ik verloor alle gevoel in mijn vingers”

Wereldwijd worden zo’n tweehonderd vaccins klaargestoomd in de strijd tegen het coronavirus. Enkele daarvan zitten intussen al in een menselijke testfase. Ook voor de onderzoekers van het UZ Gent is het nagelbijten geblazen: zij hebben een eerste poging afgerond, maar zal hun ‘brouwsel’ wel efficiënt genoeg blijken? Een journaliste van De Tijd en de Franstalige krant L’Echo is een van de personen die daar antwoord moet op geven. Zij stelde zich immers vrijwillig kandidaat om het vaccin uit te proberen.

31 reacties

 • Ruben Beylemans

  11 maanden geleden
  Knap van de vrijwilligers die het willen testen.Petje af daarvoor.
 • Bart Timperman

  11 maanden geleden
  Een wonder vaccin bestaat niet, het kan een jaar of langer duren tegen dat m'n een vaccin zal vinden dat doeltreffend genoeg is om het virus tegen te houden.
 • John Rogers

  11 maanden geleden
  men kan nooit op zo een korte tijd en degelijk vaccin vinden dit duurt normaal jaren chapeau voor de genen die het vaccin vrijwillig kregen en hopen dat alles goed verloopt de enige die rijk van worden is de pharmascheutiche industrie zullen de mensen het vaccin gratis krijgen of moeten ze er voor betalen.
 • Joeri Redice

  11 maanden geleden
  Diegenen die echt geloven dat dit vaccin de redding gaat zijn, veel geluk met uw vaccin! Het is trouwens een RNA virus, is geen vaccin mogelijk. Zoek maar op, dan hadden ze tegen HIV ook al 1 gehad...
 • Christiane D'Heldt

  11 maanden geleden
  Nico lietaert hou u vast als je het virus krijgt . Is geen lachertje en geen gewoon griep. Ik heb het gehad en het is hel.