Volledig scherm
© RV

Journalist haalt uit naar Pascal Smet tijdens persconferentie met te veel volk: “Kerst vieren mag maar met vier, hier staan we met vijftien”

Het Brussels gewest heeft beslist om speculoos te erkennen als cultureel erfgoed. Brussels staatssecretaris Pascal Smet (one.brussels-sp.a) nodigde daarom vrijdag een aantal journalisten uit op een persconferentie in een bakkerij. Op beelden die achteraf verspreid werden op sociale media, is te zien dat er op een bepaald moment heel wat mensen opeengepakt staan in het kleine atelier. Een RTBF-journalist maakte zich daarover kwaad tegen de staatssecretaris, die volgens hem niet het goede voorbeeld geeft. Het kabinet van de staatssecretaris erkent dat er “een korte tijd” te veel mensen aanwezig waren, maar wijst erop dat de aanwezigen meteen werden opgesplitst. 

78 reacties

 • PIET GOETHALS

  1 maand geleden
  het eerste verstandig wapenfeit van Pascal Smet moet nog gebeuren; alleen maar domme interventies gezien van zijn kant. Maar hij mag zich gelukkig achten: hij is niet alleen. En dan maar verwonderd zijn dat de burger proteststemmen uitbrengt en het land(je) onbestuurbaar wordt. allemaal bij hoogdringendheid een pakje gezond verstand gaan kopen in de supermarkt.
 • Kirsten Dumonier

  1 maand geleden
  Hele covid-discussie dreigt strijd Walen-tegen-Vamingen te worden. Smet is Nederlandstalig. Waarom wordt hij beschimpt in het Frans ?
 • Herman Geerts

  1 maand geleden
  Die journalist heeft gelijk. Als de politiekers, virologen ea aandachtzoekers, zelf in de picture kunnen komen : no problem , een trumpeke doen : niks aan de hand .  Maar de gewone burger : in zijn kot!terwijl 'les nouveaux riches' zich kostelijk amuseren in lockdownfeestjes.  Ik geloof nooit dat pakweg de familie De Croo Kerst ed thuis alleen zal vieren.
 • marc castermans

  1 maand geleden
  Smet is al even bekwaam als minister in Brussel, als eerder in Vlaanderen, met andere woorden een nul!
 • Robert Van Garderen

  1 maand geleden
  Linksch is heel goed in de schuld bij anderen te leggen. De Smet is daar een goed voorbeeld van. 
 1. EXCLUSIEVE PEILING. 1 op de 5 Vlamingen houdt zich tijdens eindejaar niet aan coronaregels
  PREMIUM

  EXCLUSIEVE PEILING. 1 op de 5 Vlamingen houdt zich tijdens eindejaar niet aan coronare­gels

  Van de Vlamingen zal 21 procent zich tijdens de eindejaarsperiode minstens één keer niet aan de coronaregels houden. Dat blijkt uit een peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws en iVOX. Viroloog Steven Van Gucht reageert tevreden: “Ik had erger verwacht.” Daarnaast is hij enigszins verrast door de duidelijke verschillen tussen mensen met enkel een middelbaar diploma en mensen met een hoger diploma.
 2. ONZE OPINIE. Niet morgen of overmorgen maar gisteren hadden al die Europese slimme koppen de violen moeten stemmen
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Niet morgen of overmorgen maar gisteren hadden al die Europese slimme koppen de violen moeten stemmen

  Blauwe maandag, gisteren. Niet omdat we de pr-stunt van een reisbureau geloven, maar omdat het door de politiek aangekondigde 'jaar van de hoop' weinig hoopvol begon. De zogenaamde Britse variant van het virus dat ons nu al een jaar in de knoet houdt, laat zijn snelle en venijnige tentakels zien. Zie de uitbraak in het West-Vlaamse Houthulst. Ook elders gaan de lichten op rood. Snel schakelen, is het antwoord. Maar de algemene verdediging hapert.
 1. Testteams rukken massaal uit: al 91 gevallen van gevreesde Britse variant

  Testteams rukken massaal uit: al 91 gevallen van gevreesde Britse variant

  De besmettelijke Britse variant van het coronavirus verspreidt zich over het hele land. Naast een zware uitbraak in Houthulst zijn er ook gevallen in Edegem en Kontich, en vermoedelijk in Geraardsbergen en Aalst. Sciensano meldt dat in totaal al 91 gevallen van de Britse variant zijn gevonden en 7 van de Zuid-Afrikaanse. Al liggen de werkelijke aantallen vele malen hoger, want bij uitbraken wordt gewerkt met steekproeven.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis