De politie legde onder andere een trouwfeest stil in Joodse wijk in Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie legde onder andere een trouwfeest stil in Joodse wijk in Antwerpen. © Politie Antwerpen

Joodse gemeenschap schaamt zich
om lockdownfeestjes: “De overtreders zijn dikke egoïsten”

Afgelopen week zijn in Antwerpen 200 ultra-orthodoxe Joden op drie verschillende feesten betrapt. De Joodse gemeenschap veroordeelt die overtredingen van de coronaregels en zegt bij monde van het Forum der Joodse Organisaties “diep beschaamd” te zijn. Het probleem situeert zich in een klein deel van de gemeenschap, in een aantal uiterst strenge bewegingen waartoe ongeveer 3.000 mensen horen.

 1. Bende van Nijvel-special van podcast de volksjury vanaf donderdag online: “Van luisteraars kregen we te horen dat we hun vriendinnen in de lockdown zijn, dat doet echt deugd”
  INTERVIEW

  Bende van Nij­vel-special van podcast de volksjury vanaf donderdag online: “Van luiste­raars kregen we te horen dat we hun vriendin­nen in de lockdown zijn, dat doet echt deugd”

  Luisteraars van de podcast de volksjury - met kleine letters - hebben komende donderdag met stip aangeduid in hun agenda. De eerste aflevering van hun langverwachte bende van Nijvel-special is dan te luisteren via de podcastkanalen. Op vier jaar tijd is “de uit de hand gelopen interesse in true-crime” van Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck een van de grootste Vlaamse podcasts geworden. Elke aflevering bereiken ze meer dan 25.000 luisteraars waarvan een aanzienlijk deel uit Nederland.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama