Het twaalfjarig meisje van wie het nationaal crisiscentrum dinsdag het overlijden heeft gemeld, liep school in de Gentse freinetschool De Harp.
Volledig scherm
Het twaalfjarig meisje van wie het nationaal crisiscentrum dinsdag het overlijden heeft gemeld, liep school in de Gentse freinetschool De Harp. © Google Street View / rv

Jongste slachtoffertje is meisje van twaalf jaar uit Gent, viroloog Emmanuel André zwaar aangeslagen

Het Crisiscentrum heeft vandaag heel droevig nieuws te melden. Een meisje van amper twaalf jaar uit Gent is overleden aan het coronavirus. De Franstalige viroloog bracht het bericht eerst, met trillende stem. Hij was zichtbaar zwaar aangeslagen. Hij kon zijn tekst niet verderzetten en liet het woord vroegtijdig aan zijn Nederlandstalige collega Steven Van Gucht. Het meisje is het jongste slachtoffertje in Europa.

67 reacties

 • Danny De Graeve

  3 jaar geleden
  Innige deelneming, rust zacht meisje. Heel veel sterkte aan de famillie
 • Isabelle Cazé

  3 jaar geleden
  Heel erg,heel veel sterkte,en idd,velen beseffen nog steeds niet dat dit serieus is,ook in supermarkt,vele mensen houden geen afstand,mondmaskers zijn echt nodig en handschoenen...
 • Mi Janssens

  3 jaar geleden
  Heel veel kracht, moed, samenhorigheid voor deze familie. Rust zacht lieve meid. En bedankt Emmanuel André je medeleven zal de familie steun gegeven hebben en iedereen, merçi.
 • lindy beyst

  3 jaar geleden
  Veel sterkte voor de familie. Rust zacht rachel
 • Maribel Navarrete

  3 jaar geleden
  Het is zelden, het is zelden maar het gebeut, dus stop met het zeggen het is zelden iedereen kan dit gebeuren jong of oud. Mijn innige deelneming aan de ouders en familieleden, rust zacht kleine engeltje dit had niet moeten gebeuren.