Volledig scherm
© Photo News

Jongerenpartijen keuren La Boum af, maar begrijpen wel frustraties van jeugd

Vijf politieke jongerenpartijen (JONGCD&V, Jong Groen, Jongsocialisten, Jong N-VA en Jong VLD) reageren in een gezamenlijk persbericht "geschokt" op de uit de hand gelopen massabijeenkomst in Ter Kamerenbos. "Door acties zoals La Boum maakt men geen vuist tegen het beleid, maar geeft men eerder een kaakslag aan het zorgpersoneel dat al een heel jaar op de barricades staat en dagelijks gevecht om onze ziekenhuizen draaiende te houden", klinkt het. Bij de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) is er begrip voor de onvrede van de jongeren, maar wordt het geweld afgekeurd.

25 reacties

 • karel dillen

  1 week geleden
  en VB en NVA?
 • Hilde Peeters

  1 week geleden
  De jongeren geen zakgeld geven de tijd dat alles dicht is . De mensen niet kunnen werken zij geen gsm abonnement internet kleding zakgeld.
 • Renee Schietekat

  1 week geleden
  Men vergeet wel dat het hier maar over een minderheid van de jeugd gaat, en geen enkel frustratie mag een excuus zijn om op laffe manier massaal in groep zulke baldadigheden te plegen. Want ze zijn zo struis om het in groep te doen, anders zouden ze niet zo stoer zijn.
 • Guido Verbist

  1 week geleden
  Opgelet,vrouw omvergelopen met paard van politie,Verlinden zal het grondig nakijken,waarschijnlijk de Politie FOUT.Gretig door de pers gebruikt als pervrijheid en sensatie.
 • Lotte Colson

  1 week geleden
  Iedereen zit in hetzelfde schuitje, niet enkel jongeren. Zij kunnen tenminste nog met 4 samenkomen. Zeker nu er weer geen school is. Onze oudjes die opgesloten zitten in een rusthuis of chronisch zieken, de personen die amper iemand zien en zelf niet buiten kunnen hebben het véél zwaarder maar die hoor je niet klagen.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren