Freepik
Volledig scherm
© Freepik

Jongeren zoeken antwoord op vragen over mentale gezondheid in app Waddist

In februari lanceerde De Ambrassade en de Artevelde Hogeschool ‘Waddist’, een anonieme bevragingsapp voor jongeren. Die laatsten zouden vooral een beroep doen op de app om te praten over mentaal welzijn. Zo gaan drie op de tien vragen die jongeren stellen in de app over dat thema. 

2 reacties

 • Mark Vandebroecke

  5 maanden geleden
  Apps, de oplossing voor alles ? Te gek voor woorden !
 • Ronny Cockuyt

  5 maanden geleden
  We hebben het genoeg gezien wat de jongeren eerst willen doen ,alles op zijn kop zetten en boel maken, zit daar de toekomst tussen van Belgie. In korte woorden ,we zitten in watjes toekomst want er lopen er nu al genoeg,die meestal nog geen klop gedaan hebben en komen zeggen hoe het allemaal moet. Vroeger hadden we houten schepen met stalen venten en nu stalen schepen met houten ventjes, die al beginnen te zweten als ze het woord werken horen.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Vier inzittenden die overleden nadat auto in Leie belandde zijn vermoedelijk een koppel van Slovaakse afkomst en twee vrienden uit Slovakije
  Play
  Gent

  Vier inzitten­den die overleden nadat auto in Leie belandde zijn vermoede­lijk een koppel van Slovaakse afkomst en twee vrienden uit Slovakije

  De vier inzittenden van de wagen die in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven kwamen nadat het voertuig in het water belandde aan de Huidevetterskaai in Gent, zijn vermoedelijk van Slovaakse afkomst. Dat blijkt uit het onderzoek van de lokale politie en het Oost-Vlaamse parket. Eén van de inzittenden, een 33-jarige Slovaak, stond ingeschreven in Gent. Ook zijn vriendin van 35 zat dus in de wagen. “Waarom ze in een wagen met Franse nummerplaat reden, wordt nog onderzocht.”