Een verpleegster vult spuiten met het vaccin van Johnson & Johson. Voorlopig zal ons land dat vaccin niet meer in de centra toedienen aan mensen van 40 jaar en jonger.
Volledig scherm
PREMIUM
Een verpleegster vult spuiten met het vaccin van Johnson & Johson. Voorlopig zal ons land dat vaccin niet meer in de centra toedienen aan mensen van 40 jaar en jonger. © AP

“Jongeren die Johnson & Johnson-prik willen, moeten die toch kunnen krijgen”

Nadat een Sloveense vrouw jonger dan 40 in een Belgisch ziekenhuis overleed na vaccinatie met het vaccin van Johnson & Johnson in het buitenland, stopt ons land voorlopig met het inenten van mensen van 40 jaar en jonger met dat vaccin in de centra. Zo komt het streefdoel in het gedrang om tegen 11 juli elke volwassen Vlaming één prik te geven. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) stelt die ambitie bij tot 85 procent van de volwassen Vlamingen. Maar hoe gaan we die 85 procent halen? “We kunnen de Pfizer-vaccins voorbehouden voor wie jonger is dan 40".

51 reacties

 • lars vandenberge

  2 jaar geleden
  Ik heb net de verdeling van de vaccins voor mijn gemeente opgezocht voor volgende week. 6% J&J, 9% Pfizer en 85 % AZ. Behoor ik toch weer bij de 6% sukkelaars.
 • lars vandenberge

  2 jaar geleden
  Ik hoopte geen J&J te krijgen omdat dit de minst effectieve is. Ik heb ook geen problemen om een langere tijd te wachten voor een tweede prik omdat ik toch niet op vakantie vertrek. Nu krijg ik een uitnodiging voor J&J voor volgende week terwijl echt iedereen die ik ken een ander vaccin heeft gehad of een uitnodiging gekregen voor Pfizer of Moderna. Dit is weer typisch voor mij, als ik geen AZ wou kreeg ik waarschijnlijk een uitnodiging voor AZ.
 • rik casteleyn

  2 jaar geleden
  Er zijn ook 65+ die AZ en Pfizer geweigerd hebben omdat ze liever J&J willen ,kwestie van 1 spuit , maar dat wordt pertinent geweigerd door Beke . Duizenden willen J&J boven de 65j maar hebben de kans niet gehad . We moesten nemen wat ze willen geven . Discriminatie tegenover de 60+ .
 • Jozef Vermeulen

  2 jaar geleden
  Juliette Francois, het betekent waarschijnlijk dat ze iemand hebben opgeroepen die al ingeënt was in bvb een WZC of iemand die ondertussen gestorven was. De uitnodigingen zitten vol fouten.
 • Juliette Francois

  2 jaar geleden
  Elk vaccin dat ooit ontwikkeld werd, heeft zeldzame risico's. Dat is nu niet anders. Zowel bij Pfizer, J&J en AZ. Niemand wil ziek worden, niemand wil dood. Vaccinshoppen gaat echt niet lukken en als iedereen nu bepaalde vaccins gaat weigeren omdat het niet het "juiste" is, kan men bij voorbaat het rijk der vrijheid vaarwel kussen. Ik heb mijn eerste AZ gekregen door in te schrijven op QVAX. Dat betekent dus dat risicopatiënten en ouderen die "brol" geweigerd hebben. Blij dat ik kon helpen!
 1. Beke: “Nu eerder 85 procent tegen 11 juli gevaccineerd door leeftijdsbeperking Johnson & Johnson”, versoepelingen niet in het gedrang

  Beke: “Nu eerder 85 procent tegen 11 juli gevacci­neerd door leeftijds­be­per­king Johnson & Johnson”, versoepe­lin­gen niet in het gedrang

  Er is in België een buitenlandse vrouw van jonger dan 40 jaar overleden na vaccinatie met het Johnson & Johnson-vaccin (J&J). Dat bevestigt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V). Uit voorzorg is beslist om voorlopig te stoppen met de vaccinatie met J&J voor personen onder de 41 jaar. De beslissing heeft een grote invloed op de timing van de vaccinatiecampagne, geeft Beke toe: de streefdatum 11 juli is allicht niet meer haalbaar. De geplande versoepelingen van de komende maanden zouden er niet door in het gedrang komen.
 2. Kind aan huis bij sjeiks in het Midden-Oosten en sterren van Hollywood, maar in ons land is Amerikaanse topchef niet welkom: “Intussen loopt ons nieuwe restaurant wel elke avond vol”
  PREMIUM

  Kind aan huis bij sjeiks in het Mid­den-Oos­ten en sterren van Hollywood, maar in ons land is Amerikaan­se topchef niet welkom: “Intussen loopt ons nieuwe restaurant wel elke avond vol”

  Karen Shu (38) is de wanhoop nabij. Al anderhalf jaar wacht de Amerikaanse topchef op een verblijfsvergunning in ons land. Na de zoveelste weigering vreest ze het ergste, en dat terwijl haar nieuwe restaurant in de Antwerpse Brederodebuurt elke avond volloopt: “Zo’n lijdensweg, en toch lijk ik er geen vat op te hebben.”
  Antwerpen
 1. Streefdoel 11 juli waarschijnlijk de prullenbak in: leeftijdslimiet Johnson & Johnson heeft grote impact op vaccinatiecampagne
  PREMIUM

  Streefdoel 11 juli waarschijn­lijk de prullenbak in: leeftijds­li­miet Johnson & Johnson heeft grote impact op vaccinatie­cam­pag­ne

  De beslissing om het vaccin van Johnson & Johnson niet meer toe te dienen bij mensen jonger dan 41 jaar, zal waarschijnlijk een grote impact hebben op de vaccinatiecampagne in Vlaanderen. Als de nu nog tijdelijke beslissing gehandhaafd blijft, zal het niet meer mogelijk zijn elke volwassen Vlaming die dat wil tegen 11 juli een eerste coronaprik te geven, geeft minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) toe. “We moeten daar eerlijk in zijn.”
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.