MIVB
Volledig scherm
MIVB © MIVB

Jongeren betalen vanaf juli 12 euro voor jaarabonnement MIVB

De Brusselse regering heeft beslist om vanaf 1 juli een voordelig jongerentarief bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB in te voeren. Scholieren en studenten betalen 12 euro per jaar. Voor niet-studerende jongeren van 18 tot 24 jaar gaat de maatregel in vanaf februari 2022. De Brusselse oppositiepartijen MR en cdH reageren kritisch op de aankondiging.

9 reacties

 • Christian Selleslag

  7 maanden geleden
  En de senioren die minder mobiel zijn, dat was toch ook beloofd ?
 • Jan Vannuffelen

  7 maanden geleden
  Daar zijn ze weer, gratis!!! Op de kap van de belastingbetaler ja.
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  7 maanden geleden
  Alsof Brusselse kinderen en jongeren het openbaar vervoer in Brussel niet kennen, ze maken er massaal gebruik van. Momenteel kost een MIVB-abonnement tot de leeftijd van 18 jaar 50 euro per jaar. Dat is al zo goed als gratis. Dat de Brusselse regering de prijs verlaagt en de leeftijd verhoogt komt waarschijnlijk doordat ze geld teveel heeft.
 • Patrick Delaunoy

  7 maanden geleden
  En de jonge Vlamingen die in Brussel op school gaan krijgen van de MIVB een speciaal volle pot tarief ?
 • Alain Van ranst

  7 maanden geleden
  En in vlaanderen gratis abonnement voor de studenten? Mijn zoon heeft welgeteld vijf keer met de trein naar naar hoge school geweest met zijn abonnement. Maar hier doet men niets voor dan dat je enkel je abonnement kan opzeggen en volgend jaar geen korting krijgt. Dit kreeg ik te horen van nmbs nadat ik was doorverwezen door minister van mobiliteit George Gilkinet.