MIVB
Volledig scherm
MIVB © MIVB

Jongeren betalen vanaf juli 12 euro voor jaarabonnement MIVB

De Brusselse regering heeft beslist om vanaf 1 juli een voordelig jongerentarief bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB in te voeren. Scholieren en studenten betalen 12 euro per jaar. Voor niet-studerende jongeren van 18 tot 24 jaar gaat de maatregel in vanaf februari 2022. De Brusselse oppositiepartijen MR en cdH reageren kritisch op de aankondiging.

9 reacties

 • Christian Selleslag

  2 jaar geleden
  En de senioren die minder mobiel zijn, dat was toch ook beloofd ?
 • Jan Vannuffelen

  2 jaar geleden
  Daar zijn ze weer, gratis!!! Op de kap van de belastingbetaler ja.
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  2 jaar geleden
  Alsof Brusselse kinderen en jongeren het openbaar vervoer in Brussel niet kennen, ze maken er massaal gebruik van. Momenteel kost een MIVB-abonnement tot de leeftijd van 18 jaar 50 euro per jaar. Dat is al zo goed als gratis. Dat de Brusselse regering de prijs verlaagt en de leeftijd verhoogt komt waarschijnlijk doordat ze geld teveel heeft.
 • Patrick Delaunoy

  2 jaar geleden
  En de jonge Vlamingen die in Brussel op school gaan krijgen van de MIVB een speciaal volle pot tarief ?
 • Alain Van ranst

  2 jaar geleden
  En in vlaanderen gratis abonnement voor de studenten? Mijn zoon heeft welgeteld vijf keer met de trein naar naar hoge school geweest met zijn abonnement. Maar hier doet men niets voor dan dat je enkel je abonnement kan opzeggen en volgend jaar geen korting krijgt. Dit kreeg ik te horen van nmbs nadat ik was doorverwezen door minister van mobiliteit George Gilkinet.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. KIJK. Ongeduldige bestuurder in Schoten viseert auto met 'L' op de achterruit en voert meerdere gevaarlijke inhaalmanoeuvres uit
  Play

  Ongeduldi­ge bestuurder in Schoten viseert auto met 'L' op de achterruit en voert meerdere gevaarlij­ke inhaalma­noeu­vres uit

  Deze dashcambeelden doen de ronde op sociale media. De bestuurder in de Volkswagen wil zijn voorligger voorbijsteken, maar heeft te weinig geduld. Naast het bumperkleven, overschrijdt de automobilist meerdere verkeersregels. De wagen rijdt over een volle lijn, over een verdrijvingsvak,... Gevaarlijke manoeuvres, maar het roekeloos rijgedrag leidt niet tot incidenten.