Joel Hoylaerts/Photo News
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts/Photo News

Jongeren als essentiële groep? Geert Molenberghs: “Goedbedoeld, maar er is toch iets dat we in het oog moeten houden”

“Wij willen onze plaats afstaan aan de jongeren.” Dat schrijven Sara Vercauteren (Bepublic) en Heidi De Pauw (Child Focus) in een opmerkelijke open brief, waarin ze oproepen om jongeren te erkennen als ‘essentiële groep’. Geert Molenberghs, biostatisticus aan de Universiteit van Hasselt en de KU Leuven, noemt het verzoek “goedbedoeld”, maar wijst op een niet onbelangrijk element.

103 reacties

 • Patrick De pauw

  4 maanden geleden
  Molenberghs wil gewoon meespelen met de regering om de mensen nog meer de les te spellen meer niet?
 • martine carlier

  4 maanden geleden
  Eerst de jongeren en de werkenden
 • Peter Nols

  4 maanden geleden
  Vroeger moesten de jongeren ook minstens een jaar in quarantaine, ze moesten hun legerdienst doen. Festivals en GSM's moesten toen nog uitgevonden worden. Binnenkort draagt de jeugd een pamper tot ze 20 jaar worden.
 • Luc Colpaert

  4 maanden geleden
  Heel verstandige en neutrale redenering en visie. Jammer dat niet alle experten op dezelfde wijze communiceren. En als er wordt doorgevraagd aan de ondertekenaars, zoals Barbara Sarafian, dan is het enkel een 'sterk signaal' geven. Gaat men nu ook eens goed uitleggen dat er geen versoepeling aankomt voor hen en ze ook hun ouders en familie verder kunnen besmetten. Fause bonne idée!
 • kris vandecasteele

  4 maanden geleden
  Ouderen eerst vaccineren ! Zij hunkeren evenzeer naar wat vrijheid net als de jongeren. En dat is niet om te gaan fuiven na vaccinatie .Jongeren hebben nog een gans leven ( 60-70.. )jaar voor hen om te genieten. Ouderen misschien 1-2 ...jaartjes !! En nu weer een heisa maken rond de jongeren omdat ze eens 1 jaartje missen om te fuiven. Hebben ze dan niet genoeg aan hun computers, games, smartphones , chatten??. Ouderen hebben dat ook niet om de corona door te komen !
 1. Wouter Beke over vaccinatiestrategie: “We kunnen niet anders dan eerst oudere mensen vaccineren”

  Wouter Beke over vaccinatie­stra­te­gie: “We kunnen niet anders dan eerst oudere mensen vaccineren”

  Moeten jongeren naar voren geschoven worden in het vaccinatieschema? Die roep klinkt steeds luider. Onder meer de baas van Child Focus, Heidi De Pauw (48), roept in een open brief op om de 16- tot 25-jarigen als essentiële groep in de maatschappij te beschouwen. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) relativeert: “We kunnen het niet maken om de meest kwetsbare groep niet eerst te vaccineren.”
 2. “Geef onze prik maar aan de jeugd”: bekende volwassenen vragen jongeren te erkennen als ‘essentiële groep’

  “Geef onze prik maar aan de jeugd”: bekende volwasse­nen vragen jongeren te erkennen als ‘essentiële groep’

  ‘Wij willen onze plaats afstaan aan de jongeren.’ Dat schrijven Sara Vercauteren (Bepublic) en Heidi De Pauw (Child Focus) in een opmerkelijke open brief. “Wij hebben al veel kunnen genieten van het leven. Bij vaccinaties of versoepelingen mag er nu eerst aan de 16- tot 25-jarigen gedacht worden. Zij moeten erkend worden als essentiële groep.” Van Sam De Bruyn tot Peter Adriaenssens: de brief is ondertussen ondertekend door tal van ‘betrokken volwassenen’ uit diverse sectoren. “We begrijpen jullie, jongeren. En net zoals jullie op de bus jullie plaats afstaan voor ouderen, zijn wij nu bereid om onze plaats af te staan voor jullie.”