thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Jongen (18) met zwaar verleden probeert agent neer te steken met tandenborstel: 30 maanden cel

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft een 18-jarige jongeman schuldig bevonden aan tien feiten. Hij wilde onder meer een politieagent neersteken met een tandenborstel die hij met een vijltje tot scherpe spies had gesneden. Het openbaar ministerie vorderde vijf jaar, de jongen kreeg 30 maanden met uitstel.

15 reacties

 • Karel Delcroix

  5 jaar geleden
  Ze zouden rechters financieel verantwoordelijk moeten stellen als, door een te softe uitspraak van hen, daders gewoon verder doen en onschuldige mensen hier het slachtoffer van worden..... wedden dat dan het zinnetje "de dader was bekend bij het gerecht" heel snel verdwijnen?
 • Jef Denijs

  5 jaar geleden
  Geweld tegen de politie moet zeer streng gestraft worden. Als iemand met een zwaar strafblad al straf met uitstel krijgt, dan is dit een verkeerd signaal naar de samenleving.
 • Hans Vanderveken

  5 jaar geleden
  Niks gekregen dus, streng he
 • kurt biebuyck

  5 jaar geleden
  Ale, nog ene voor de werkende belastingbetaler!!!!!
 • Roland Peeters

  5 jaar geleden
  Heren rechters,jullie zouden niet misstaan in het programma taboe ,want jullie handicap zou ook eens geweten mogen worden.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Onderwijsinspectie: "Lerarentekort ongetwijfeld dé grootste bedreiging voor onderwijskwaliteit”
  5

  Onderwijs­in­spec­tie: "Lerarente­kort ongetwij­feld dé grootste bedreiging voor onderwijs­kwa­li­teit”

  De grootste bedreiging voor de kwaliteit van het Vlaamse onderwijs is het lerarentekort. Dat stelt de Onderwijsinspectie woensdag in haar jaarverslag. "Het tekort neemt steeds grotere proporties aan en het einde is nog niet in zicht", stelt de inspectie vast. Dat lerarentekort stelt de inspectie wel in een moeilijke positie, omdat het haar taak is om de vinger op de wonde te leggen, maar tegelijk wil ze scholen niet afstraffen voor deze maatschappelijke problematiek. In haar rapport wijst de onderwijsinspectie er ook op dat scholen er steeds moeilijker in slagen om hun onderwijskundig beleid vorm te geven.