BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Jonge vrouw (21) in kunstmatige coma na studentendoop in Louvain-la-Neuve, andere studente (18) maakt metershoge val tijdens clubactiviteit

UPDATEEen 21-jarige studente van de hogeschool Haute École Louvain en Hainaut (HELHa) heeft maandagavond water in de longen gekregen bij een studentendoop in Louvain-la-Neuve (Waals-Brabant). De jonge vrouw was even in levensgevaar en is in een kunstmatige coma gebracht. Dinsdagavond raakte een andere studente zwaargewond bij een metershoge val tijdens een activiteit van haar studentenvereniging. Ook zij verkeerde in levensgevaar.

7 reacties

 • Jean West

  2 maanden geleden
  Ik heb mijn 2 kinderen gewoon destijds verboden om daar aan deel te nemen.
 • André Cockx

  2 maanden geleden
  Weer eens het bewijs dat er geen correlatie is tussen verstandelijk zijn en verstandig zijn. Dat weten de meesten reeds lang, hoop tk.
 • Frankie Albert Goethals

  2 maanden geleden
  Studentendopen verbieden lijkt méér en meer een goede oplossing.
 • Guy Dupont

  2 maanden geleden
  De geschiedenis herhaalt zich! hebben die studenten nog steeds niet geleerd dat die student dopen niet meer van deze tijd zijn? Trouwens dat waren ze nooit. Onnodige vernedering van medestudenten. Universiteit zou hier steng moeten tegen optreden en duidelijk verbieden. Moest ik prof zijn zou een leerling die hier aan mee deed of betrokken was niet in mijn les komen.
 • Wim Offermans

  2 maanden geleden
  Niets geleerd van de zaak Sanda Dia?
 1. Student Dali van Buynder (20) buiten levensgevaar, maar nog niet verhoord: “Niet medisch verantwoord nu”
  PREMIUM

  Student Dali van Buynder (20) buiten levensge­vaar, maar nog niet verhoord: “Niet medisch verant­woord nu”

  Student Dali van Buynder (20) die afgelopen zaterdag zwaargewond werd aangetroffen in de Gentse studentenbuurt, is buiten levensgevaar. Dat meldt het Oost-Vlaamse parket. De jongeman ging vrijdagnacht naar een cantus in de Overpoortstraat, waarna hij met enkele vrienden en glazen water de nacht afsloot enkele cafés verder. Toen hij naar huis wandelde, volgde een klap en een zwart gat van 13 uur. “Echt niemand weet wat er daarna is gebeurd”, klinkt het nog bij de studentenclub Politeia.
 2. “Wie heeft mijn zoon neergeslagen?”: mama van Dali (20) vraagt om duidelijkheid nadat student zwaargewond werd gevonden in Gent
  PREMIUM

  “Wie heeft mijn zoon neergesla­gen?”: mama van Dali (20) vraagt om duidelijk­heid nadat student zwaarge­wond werd gevonden in Gent

  “Eén uur heeft het gescheeld of Dali was er niet meer.” Aan het woord klinkt een emotionele Barbara De Decker. Volgens de Gentse spoeddienst was het menens: de verwondingen waarmee een voorbijganger haar zoon Dali van Buynder (20) zaterdagnamiddag in Gent-centrum aantrof, waren dodelijk. De student werd binnengebracht met een hersenschudding, grote hoofdwonde, gebroken oogkas en inwendige bloedingen. “We weten nog steeds niet wat zich die vrijdagnacht in de Overpoortstraat heeft afgespeeld.”