Jozef Chovanec (38), vader van een dochtertje, stierf twee jaar terug na een gespierde arrestatie in de luchthaven van Charleroi.
Volledig scherm
PREMIUM
Jozef Chovanec (38), vader van een dochtertje, stierf twee jaar terug na een gespierde arrestatie in de luchthaven van Charleroi. © RV

Jonge vader overlijdt na politieoptreden in Charleroi: “Agenten maakten plezier terwijl mijn man onder hen lag te sterven”

Veel had het niet gescheeld, of haar man was vandaag burgemeester van zijn Slovaakse gemeente. Maar Jozef Chovanec (38), vader van een dochtertje, stierf twee jaar terug na een gespierde arrestatie in de luchthaven van Charleroi. Uit camerabeelden blijkt dat de politie minutenlang bovenop hem zat. "Bij de video's van de arrestatie van de Amerikaan George Floyd, dacht ik onmiddellijk: mijn man stierf op dezelfde manier", zegt zijn echtgenote Henrieta (40). "Alleen lachte de politie mijn man ook nog eens vierkant uit en bracht een agente naast hem een Hitlergroet."

78 reacties

 • Peter De wit

  6 maanden geleden
  Wist Jan Jambon als minister van binnenlandse zaken over deze zaak?
 • Pieter Van Der Spek

  6 maanden geleden
  Een doofpotaffaire vermoed ik. Het zal weer een jarenlang proces worden terwijl de feiten op tafel liggen dus de schuldvraag kan beantwoord kan worden. Veel zal afhangen van de doodsoorzaak maar die moet nu toch al lang bekend zijn.
 • peter destoop

  6 maanden geleden
  Agente die hitlergroet doet krijgt "maar" binnendienst. Naast het feit dat men dit in de doofpot heeft proberen te stoppen, krijgen de daders nog niet eens ontslag.
 • Bert Verlooy

  6 maanden geleden
  Je vraagt je af hoe vaak politie haar macht misbruikt . Het zijn de grootste excessen en de situaties waar beeldmateriaal van is, die uitkomen. Dan beweren dat het om uitzonderlijke situaties gaat en er geen probleem is bij de politie, lijkt me moeilijk vol te houden. Hoeveel zaken halen de media niet? Hoe vaak wordt er geen klacht neergelegd? Hoe vaak misbruikt de politie haar macht, want het hoeft niet altijd geweld te zijn, maar kan ook om intimidatie, afpersing en corruptie gaan.
 • Sara Verstraeten

  6 maanden geleden
  Het moet u man maar eens zijn echt monsterlijk geen woorden hiervoor
 1. Mist veroorzaakt jaarlijks 160 slachtoffers op de weg
  11

  Mist veroor­zaakt jaarlijks 160 slachtof­fers op de weg

  Ons land kent jaarlijks niet meer dan veertig mistige dagen. Toch veroorzaakt mist op de wegen elk jaar 160 doden of gewonden bij ongevallen als het zicht minder dan honderd meter bedraagt. De ernst van ongevallen in de mist is bijna twee keer zo zwaar als gemiddeld: 34 doden per 1.000 ongevallen tegen gemiddeld 18 doden per 1.000 ongevallen. Verkeersinstituut Vias wijst daar zaterdag op, vanwege de 25ste verjaardag van de kettingbotsing op de E17 in Nazareth.
 2. Ontgoocheling bij verschillende sectoren: “Overlegcomité zal honderden faillissementen op haar geweten hebben”
  87

  Ontgooche­ling bij verschil­len­de sectoren: “Overlegco­mité zal honderden faillisse­men­ten op haar geweten hebben”

  De cultuursector reageert teleurgesteld op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen versoepelingen aan te kondigen. “We vroegen groen licht en kregen een time-out”, stelt de Crisiscel Cultuur in een eerste reactie. Ook de pretparken betreuren het gebrek aan perspectief. “Wij hadden gehoopt op een openingsdatum.” Ondernemersorganisatie NSZ noemt de time-out van een week onaanvaardbaar. “Het Overlegcomité zal honderden faillissementen op haar geweten hebben door niets van hoop te bieden.”
 1. Man loopt dwars door glazen deur zijn hond achterna
  Play

  Man loopt dwars door glazen deur zijn hond achterna

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven