Jozef Chovanec (38), vader van een dochtertje, stierf twee jaar terug na een gespierde arrestatie in de luchthaven van Charleroi.
Volledig scherm
PREMIUM
Jozef Chovanec (38), vader van een dochtertje, stierf twee jaar terug na een gespierde arrestatie in de luchthaven van Charleroi. © RV

Jonge vader overlijdt na politieoptreden in Charleroi: “Agenten maakten plezier terwijl mijn man onder hen lag te sterven”

Veel had het niet gescheeld, of haar man was vandaag burgemeester van zijn Slovaakse gemeente. Maar Jozef Chovanec (38), vader van een dochtertje, stierf twee jaar terug na een gespierde arrestatie in de luchthaven van Charleroi. Uit camerabeelden blijkt dat de politie minutenlang bovenop hem zat. "Bij de video's van de arrestatie van de Amerikaan George Floyd, dacht ik onmiddellijk: mijn man stierf op dezelfde manier", zegt zijn echtgenote Henrieta (40). "Alleen lachte de politie mijn man ook nog eens vierkant uit en bracht een agente naast hem een Hitlergroet."

78 reacties

 • Peter De wit

  10 maanden geleden
  Wist Jan Jambon als minister van binnenlandse zaken over deze zaak?
 • Pieter Van Der Spek

  10 maanden geleden
  Een doofpotaffaire vermoed ik. Het zal weer een jarenlang proces worden terwijl de feiten op tafel liggen dus de schuldvraag kan beantwoord kan worden. Veel zal afhangen van de doodsoorzaak maar die moet nu toch al lang bekend zijn.
 • peter destoop

  10 maanden geleden
  Agente die hitlergroet doet krijgt "maar" binnendienst. Naast het feit dat men dit in de doofpot heeft proberen te stoppen, krijgen de daders nog niet eens ontslag.
 • Bert Verlooy

  10 maanden geleden
  Je vraagt je af hoe vaak politie haar macht misbruikt . Het zijn de grootste excessen en de situaties waar beeldmateriaal van is, die uitkomen. Dan beweren dat het om uitzonderlijke situaties gaat en er geen probleem is bij de politie, lijkt me moeilijk vol te houden. Hoeveel zaken halen de media niet? Hoe vaak wordt er geen klacht neergelegd? Hoe vaak misbruikt de politie haar macht, want het hoeft niet altijd geweld te zijn, maar kan ook om intimidatie, afpersing en corruptie gaan.
 • Sara Verstraeten

  10 maanden geleden
  Het moet u man maar eens zijn echt monsterlijk geen woorden hiervoor
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.