Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.
Volledig scherm
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. © REUTERS

Jonge Tom Van Grieken bracht hulde aan "grootse" neonazi

Een 'grootse man'. In 2005 bracht huidig Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken hulde aan de pas overleden Bert Eriksson - wellicht de beruchtste neonazi van Vlaanderen. Dat schrijft De Morgen vandaag.

136 reacties

 • johan vankeirs

  2 jaar geleden
  Wat doet het er toe wat we allemaal uitgespookt hebben als we jonger waren.Het is het heden dat telt en daar moet rekening mee gehouden worden.Laat de oude koeien maar in de put zitten en leef vandaag!
 • Karel Vanormelingen

  2 jaar geleden
  Bervoets en bij cdnv ovld en Spa zitten oud vuers die lijfelijk aanwezig waren op het Sint- maartenfonds ze zijn nu nog burgemeester en bekleden nu nog hoge posten bij cdnv ovld en spa over de tientallen oud nazi nog maar te zwijgen die bij ps en cdH zitten en zetelen in de oost kantons en dan zwijg ik nog over de grijze wolven
 • Remi Verbeke

  2 jaar geleden
  Vertel mij eens hoe iemand zoals Albert Eriksson geboren in 1931 op het einde van de oorlog 1945, amper 14 jaar oud lid kon zijn van de Hitlerjeugd. Volgens één van zijn goeie vrienden, Frank De Wachter, is hij is nooit lid geweest. Was met dito vriend wel aanwezig in Korea bij de bevoorrading troepen van het Belgische vrijwilligers bataljon anno 1952. Was een Vlaams nationalist niets meer niets minder. Wat zijn de oud vastgeroeste politieke partijen toch slechte verliezers.
 • Lode vleminckx

  2 jaar geleden
  En nu over de familie Onkelinckx
 • ronny vermeulen

  2 jaar geleden
  Hebben jullie niets anders om over te schrijven, iets interessanter bijvoorbeeld, of is het jullie alleen te doen om de 840.000 VB kiezers te beledigen. Het word stillaan tijd dat jullie met deze flauwekul stoppen. schrijf v/b over ons koninklijke Duitse sympathieën van des tijds. Schijf over de onderdrukking v/d Vlamingen, schrijf over de symboliek v/d round crosses schrijf o/d aanslag op het VL monument Diksmuide
 1. Ook in ons land nieuwe coronavariant die besmettelijkste zou kunnen zijn tot nu toe: wat is er aan de hand en moeten we ons zorgen maken?

  Ook in ons land nieuwe coronavari­ant die besmette­lijk­ste zou kunnen zijn tot nu toe: wat is er aan de hand en moeten we ons zorgen maken?

  In het Verenigd Koninkrijk is een nieuwe stam van het coronavirus opgedoken die experten op het puntje van hun stoel heeft. AY.4.2 is een afstammeling van de bekende deltavariant en zou volgens de eerste onderzoeksresultaten “de meest besmettelijke coronavirusstam” zijn “sinds het begin van de pandemie”. Wat is er aan de hand? Is de stam ook al opgedoken in ons land? En moeten we ons zorgen maken? Viroloog Marc Van Ranst geeft uitleg.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 3. Geert Molenberghs werpt mondmasker en Covid Safe Ticket op als maatregelen tegen besmettingscijfers “die nu sneller stijgen dan verwacht”
  Play
  240

  Geert Molen­berghs werpt mondmasker en Covid Safe Ticket op als maatrege­len tegen besmet­tings­cij­fers “die nu sneller stijgen dan verwacht”

  We registreren opnieuw gemiddeld meer dan 3.000 coronabesmettingen per dag. Dat is alweer van begin mei geleden én een snellere stijging dan verwacht. “We mogen de cijfers best niet te fel laten oplopen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) aan HLN LIVE. Hij wijst op het belang van ventilatie, maar werpt ook het Covid Safe Ticket op als mogelijke bescherming én vindt dat we ons mondmasker nog niet zomaar moeten weggooien.
 1. Nieuw rapport: sterkste leerlingen gingen afgelopen jaar hardst achteruit
  24

  Nieuw rapport: sterkste leerlingen gingen afgelopen jaar hardst achteruit

  De coronacrisis blijft een zware impact hebben op de leerprestaties in het (basis)onderwijs en de sterkste leerlingen zijn afgelopen jaar het hardst achteruitgegaan. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de KU Leuven. Die analyseerde de resultaten van de meest recente toetsen die leerlingen in het vierde en het zesde leerjaar binnen Katholiek Onderwijs Vlaanderen aflegden, de zogeheten interdiocesane of IDP-proeven.
 2. Demir: “Ook in ons land één kleine energieleverancier met betalingsproblemen”
  Play

  Demir: “Ook in ons land één kleine energiele­ve­ran­cier met betalings­pro­ble­men”

  De hoge energieprijzen laten zich niet alleen voelen bij de verbruikers, ze wegen ook door bij sommige energieleveranciers. Zo is er een kleine leverancier die met een betalingsachterstand kampt. Dat heeft Vlaams minister van Energie Zuhal Demir in het Vlaams Parlement gezegd. Volgens de N-VA-minister worden er met netbeheerder Fluvius voorbereidingen getroffen om indien nodig in te springen.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.