Jimmy Hemeleers: "Mijn slechtste eigenschap? Dat ik veel lieg. En hoe meer ik lieg, hoe groter de leugen wordt. Ik kan de fantasie op den duur maar moeilijk van de waarheid onderscheiden".
Volledig scherm
PREMIUM
Jimmy Hemeleers: "Mijn slechtste eigenschap? Dat ik veel lieg. En hoe meer ik lieg, hoe groter de leugen wordt. Ik kan de fantasie op den duur maar moeilijk van de waarheid onderscheiden". © Marc Baert

Jonge moordenaars. Jimmy sloeg voor zijn 18de al twee keer toe: “Hij hoort thuis in de rij van de gevaarlijkste psychopaten”

Een horrorfilm inspireert de 18-jarige Jimmy Hemeleers in 2003 tot de moord op een jongen in een maïsveld. “Die heb ik een touwtje om zijn nek gedaan. Ik wilde het gewoon eens proberen.” De berekende Hemeleers lijkt daarmee weg te komen, tot hij aan ‘beste vriend’ Thijs De Luyck bekent. Die krijgt last van zijn geweten en moet dat eind 2005 met zijn leven bekopen. Ondanks de tranen van Jimmy, die zogenaamd rouwt om zijn maatje, vertrouwt de politie hem niet. Terecht. Na 53 uur verhoor bekent Hemeleers. Onze verslaggever Erwin Verhoeven blikt voor de reeks ‘Jonge moordenaars’ terug op de geruchtmakende zaak.

6 reacties

 • Fanny Konings

  1 maand geleden
  Ook al zijn ze gekend bij parket zelden wordt gericht opgetreden, het zou nochtans een duidelijk signaal geven, men hangt teveel vast aan een veelal onbekwaam justitie
 • Jean Lindebrings

  1 maand geleden
  Is dat uit angst dat die misdadigers zo weinig gestraft worden en 2e, 3e, 4e ... kans krijgen (en de minderjarige delinquenten zelfs nog meer) terwijl de slachtoffers en hun nabestaanden in de kou blijven staan, ZONDER mogelijkheid op een 2e kans ??
 • Josse Versin

  1 maand geleden
  Heb les (in Aalst leercontract slager) gegeven aan Hemeleers tussen zijn 2 moorden. Ik weet nog dat de leertijd verantwoordelijke zei, als ik die kerel zie voel ik me niet goed, terwijl er feitelijk in de klas geen problemen waren. Maar je moet maar kunnen, doen alsof er niets gebeurt is, maar toch een moord begaan hebben.
 • Ludo Wouters

  1 maand geleden
  Wanneer je iemand vermoord voor je 15de verjaardag krijg je enkel een tik op de vingers. Is dat de maatschappij waar wij in willen leven, ik niet.
 • Stephan Chef

  1 maand geleden
  De meeste misdadigers zijn recidivisten of hoe dikwijls lezen we dat de dader gekend was bij politie en of gerecht.
 1. “Een extreem gevaarlijke psychopaat met een reële kans op herval”: Marc Gevaert, de killer van Brugge, pleegde twee roofmoorden in elf dagen
  PREMIUM

  “Een extreem gevaarlij­ke psychopaat met een reële kans op herval”: Marc Gevaert, de killer van Brugge, pleegde twee roofmoor­den in elf dagen

  Kort voor de zomer van 1999 wordt de Brugse regio in amper elf dagen opgeschrikt door twee brutale roofmoorden. Een omgebouwd alarmpistool op een zolder leidt de speurders naar Marc Gevaert: een 33-jarige visboer die net vrijgelaten is uit de gevangenis. Gevaert vermoordt taxichauffeur Roger Vanhaelemeersch (62) en Fernand Verstappen (53) voor amper 375 euro. “Ik had maar één broer en die is me afgenomen”, getuigt broer Pierre Verstappen 21 jaar later. In deze nieuwe zomerreeks leest u alles over de strafste misdaadverhalen van de laatste 50 jaar.
 2. 38 kogelinslagen, als bij wonder geen doden en twee ontsnapte topgangsters: reconstructie van perfect voorbereide overval op gevangenistransport
  PREMIUM

  38 kogelinsla­gen, als bij wonder geen doden en twee ontsnapte topgang­sters: reconstruc­tie van perfect voorberei­de overval op gevangeni­strans­port

  Met een tot in de details gecoördineerde raid slaagden twee Noord-Franse gangsters er in 2001 in om te ontsnappen aan een jarenlange gevangenisstraf, voor even toch. Die raid met machinegeweren en een riot gun wordt uitgevoerd in het midden van de stad. Ze laten een doorzeefde celwagen achter aan de Coupure en verdwijnen spoorloos. Na hun arrestatie zorgen ze voor een belegering van het justitiepaleis aan het Koophandelsplein. Dankzij het incident werden gevangenentransporten voortaan wel voorzien van kogelvrij glas en extra pantser. Lees meer over andere markante misdaadverhalen in dit dossier.
 1. We spraken exclusief met Carl De Schutter, de man die al 25 jaar in de cel zit voor de moord op Karel Van Noppen: “Samen afgestudeerd met Belkacem”
  PREMIUM

  We spraken exclusief met Carl De Schutter, de man die al 25 jaar in de cel zit voor de moord op Karel Van Noppen: “Samen afgestu­deerd met Belkacem”

  Vijfentwintig jaar na de moord op veearts Karel Van Noppen zit één dader nog altijd in de cel: Carl De Schutter (54), de man die de moord in opdracht van de hormonenmaffia organiseerde. Drie andere daders werden in 2009 vervroegd vrijgelaten. Het Laatste Nieuws kon exclusief met De Schutter spreken over Van Noppen, ‘buurman’ Freddy Horion en Fouad Belkacem. “Ik ben aan mijn 25ste jaar achter de tralies begonnen. Nog vier jaar te gaan. Die komedie over vervroegd vrijlaten mag stoppen.” Lees meer misdaadverhalen in ons dossier.