Dimitri Lemmens
Volledig scherm
PREMIUM
Dimitri Lemmens © Photonews

Jonge moordenaars. Dimitri (17) sloeg de moeder van zijn liefje zo hard dat hij er zelf misselijk van werd

In de nacht van 8 op 9 juli 2009 loopt bij de 101-centrale een paniekerig telefoontje binnen. "Mijn mama ligt dood in de zetel. Helemaal onder het bloed. Ik durf ons appartement niet meer in. Maar de tweeling (7) is nog binnen. En ik zag een man met een zwarte kap over zijn hoofd weglopen." Joy (15) wacht buiten op de eerste hulp. De verplegers die arriveren bij het flatgebouw in Leopoldsburg horen haar hysterisch tieren: "Als ik weet wie dit gedaan heeft!" Een slecht staaltje komedie, zo zal snel blijken. Erwin Verhoeven blikt voor de reeks ‘Jonge moordenaars’ terug op het beruchte proces uit 2012.

12 reacties

 • Kim Feytons ~ Nannan

  1 maand geleden
  Die haar dochter komt er wel gemakkelijk mee weg, efkes in een jeugdinstelling en dat was het.
 • Pierre Vaneylen

  1 maand geleden
  Wat drugs met een "mens" kan doen. En weten daar er hier "toppolitici" rondlopen die drugs willen regulariseren! Kunr U de vraag sgtellen of deze politici nog voeling hebben met de realiteit.
 • Nick Caluwé

  1 maand geleden
  Alles is te wijten aan ons gerecht. Lees:'Ik heb hulp gezocht. Bij het Comité Bijzondere Jeugdzorg. Bij de jeugdrechter. Maar ik heb zwarte sneeuw gezien. Ik vind dat men mij in de kou heeft laten staan. Hij leefde minstens twee van zijn drie opgelegde voorwaarden niet na. En toch werd hij niet opnieuw opgepakt.' Had democratie deze gek opgepakt en geplaatst, dan had moord niet gepleegd kunnen worden. levenslang=maar 30jaar=gek jonger dan 47vrij + hof en jury doen 2 jaar van maximum, WAAROM?
 • Lilly Maarten

  1 maand geleden
  johan commère : waar haal je dat ? Opgezocht ? Waar staat dat ? Hij werd veroordeelt tot 28 jaar en als hij vervroegde vrijstelling màg vragen moet hij ze ook nog verdienen. Er is nog géén aanvraag gebeurd. En het is ook totaal niet zeker dat hij na 28 jaar wel vrijkomt.
 • Tamsin Andersen

  1 maand geleden
  Onze strafwet had al jaren geleden herschreven moeten worden. Vanaf de jaren zestig werd er veel door de vingers gezien,dat heette toen “vrijheid”. Intussen weten we nu dat de meesten hun vrijheid niet aankunnen, ze weten dat ze steeds nieuwe kansen krijgen en altijd verzachtende omstandigheden kunnen inroepen. Het niet naleven van regels en wetten moet hard bestraft worden of het gaat nog meer bergafwaarts met onze samenleving. De rechten van de slachtoffers primeren, niet die van de daders.
 1. Was u 25 jaar geleden een van de 300.000 betogers tijdens Witte Mars in Brussel na losbarsten zaak-Dutroux
  Play

  Was u 25 jaar geleden een van de 300.000 betogers tijdens Witte Mars in Brussel na losbarsten zaak-Du­troux

  "Wit zal onze kleur zijn, het symbool van onze beschadigde en vermoorde kinderen, van de verraden onschuld, maar ook van de geweldloosheid." Zo klonk het 25 jaar geleden in een persbericht voor de Witte Mars in Brussel. Ruim 300.000 Belgen trokken op 20 oktober 1996 in stoet door de straten van de hoofdstad na het losbarsten van de zaak-Dutroux. De betogers kwamen op straat voor een beter werkend gerecht en voor een betere bescherming van onze kinderen. Koningin Mathilde woont vandaag in Brussel de herdenking van de vijfentwintigste verjaardag van de Witte Mars bij.
 2. Monniken Rochefort halen slag thuis: kalkreus gaat geen water oppompen uit bron waarmee trappistenbier gebrouwen wordt

  Monniken Rochefort halen slag thuis: kalkreus gaat geen water oppompen uit bron waarmee trappisten­bier gebrouwen wordt

  Liefhebbers van het trappistenbier van Rochefort mogen een zucht van opluchting slaken. Kalkreus Lhoist ziet definitief af van het oppompen van water uit de bron Tridaine, waarmee het bekende trappistenbier gebrouwen wordt. Het bedrijf verzet zich niet tegen het arrest van het hof van beroep in Luik van 11 mei. Dat gaf de monniken van de abdij van Rochefort gelijk, die hun burgerrechten op de bron van Tridaine erkend wilden zien.
 3. Na de moord nam braaf 'Yveske' (17) twee foto's van het lijk en ging hij naar de McDonald's
  PREMIUM

  Na de moord nam braaf 'Yveske' (17) twee foto's van het lijk en ging hij naar de McDonald's

  Hij werd door zijn twee opdrachtgevers een ‘win for life’ beloofd als hij de welgestelde Marcella Roelandt (79) “een kopje kleiner” zou maken. “Elk jaar 25.000 euro”. Het was voor de 17-jarige Yves N. voldoende om op woensdag 13 oktober 2004 naar het huis van de gepensioneerde marktkraamster uit Wetteren te trekken en haar met zwaar geweld om het leven te brengen. Zijn opdrachtgever Dirk V. (40) maakte er in de assisenzaal een ongeziene vertoning van: “Zijn ondervraging was een spektakel zoals ik maar zelden gezien heb in dertig jaar assisenhof”, blikt onze verslaggever Erwin Verhoeven terug op dat proces. Hij reconstrueert voor onze zomerreeks ‘Jonge moordenaars’ de gruwelijke feiten en de nasleep ervan.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. HET DEBAT. Moet er ingegrepen worden nu coronacijfers stijgen? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Moet er ingegrepen worden nu coronacij­fers stijgen? Dit is jullie mening

  De coronacijfers stijgen opnieuw. Voor het eerst sinds begin mei is het aantal bevestigde besmettingen boven 3.000 gestegen. Er liggen nu meer dan 900 coronapatiënten in de ziekenhuizen, 23 procent meer in vergelijking met een week geleden. Volgens biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) moet er ingegrepen worden. Wat denk jij? Moeten er maatregelen genomen worden nu de coronacijfers stijgen? Eerder vandaag kwamen experts en politici aan bod. Nu is het jullie beurt.