Dimitri Lemmens
Volledig scherm
PREMIUM
Dimitri Lemmens © Photonews

Jonge moordenaars, deel 2. Dimitri (17) sloeg de moeder van zijn liefje zo hard dat hij er zelf misselijk van werd

In de nacht van 8 op 9 juli 2009 loopt bij de 101-centrale een paniekerig telefoontje binnen. "Mijn mama ligt dood in de zetel. Helemaal onder het bloed. Ik durf ons appartement niet meer in. Maar de tweeling (7) is nog binnen. En ik zag een man met een zwarte kap over zijn hoofd weglopen." Joy (15) wacht buiten op de eerste hulp. De verplegers die arriveren bij het flatgebouw in Leopoldsburg horen haar hysterisch tieren: "Als ik weet wie dit gedaan heeft!" Een slecht staaltje komedie, zo zal snel blijken. Erwin Verhoeven blikt in deze tweede reportage van onze zomerreeks ‘Jonge moordenaars’ terug op het beruchte proces uit 2012.

4 reacties

 • wilfried de hert

  5 maanden geleden
  Vallen dergelijke individuen onder de noemer mensen?
 • branda van den berg

  5 maanden geleden
  Herschrijven dat is tien jaar telaat
 • Sobek Wessels

  5 maanden geleden
  Onze strafwet moet dringend herschreven worden , moordenaars en mede moordenaars zouden zoals in dit geval Nooit mogen vrij komen ! Iemand die een ander het leven ontneemt met opzet , uit egoisme en geld gewin , uit wraak of jaloezie zou Nooit mogen vrij komen ! Je kan de dader toch geen Lichtere straf geven als het slachtoffer gekregen heeft van de dader ? dat is onbegrijpelijk en eigenlijk ziekmaken voor de nabestaanden .
 • Jos Nijs

  5 maanden geleden
  is er dan toch iets ergers dan een kind verliezen? vermoord worden door uw eigen kind misschien...verschrikkelijk als je geterroriseerd wordt door je eigen kind en je in een kamer moet opsluiten om je veilig te voelen...
 1. Na de moord nam braaf 'Yveske' (17) twee foto's van het lijk en ging hij naar de McDonald's
  PREMIUM

  Na de moord nam braaf 'Yveske' (17) twee foto's van het lijk en ging hij naar de McDonald's

  Hij werd door zijn twee opdrachtgevers een ‘win for life’ beloofd als hij de welgestelde Marcella Roelandt (79) “een kopje kleiner” zou maken. “Elk jaar 25.000 euro”. Het was voor de 17-jarige Yves N. voldoende om op woensdag 13 oktober 2004 naar het huis van de gepensioneerde marktkraamster uit Wetteren te trekken en haar met zwaar geweld om het leven te brengen. Zijn opdrachtgever Dirk V. (40) maakte er in de assisenzaal een ongeziene vertoning van: “Zijn ondervraging was een spektakel zoals ik maar zelden gezien heb in dertig jaar assisenhof”, blikt onze verslaggever Erwin Verhoeven terug op dat proces. Hij reconstrueert voor onze zomerreeks ‘Jonge moordenaars’ de gruwelijke feiten en de nasleep ervan.
 1. Herman Goossens trekt voorafgaand aan Overlegcomité aan alarmbel: "Derde golf dreigt, we hebben nog altijd niet door wat er aan het gebeuren is”

  Herman Goossens trekt vooraf­gaand aan Overlegco­mité aan alarmbel: "Derde golf dreigt, we hebben nog altijd niet door wat er aan het gebeuren is”

  Herman Goossens (UAntwerpen) waarschuwt op Twitter voor een zorgwekkende toename van het aantal besmettingen met de Britse variant. “We hebben nog steeds niet door wat er aan het gebeuren is: als we niet snel ingrijpen, dreigt een nieuwe pandemie met deze Britse variant”, vertelt de professor microbiologie. Hij roept daarom nogmaals op om de maatregelen strikt op te volgen.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"