Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © ANP

Jonge kinderen geven coronavirus steeds vaker door

Steeds vaker geven (jonge) kinderen het coronavirus door. Zo zou één op de zes (16,7 procent) coronapatiënten besmet worden door een minderjarige. Dat schrijft De Standaard. Eind 2020, voor de opkomst van de Britse variant, was dat nog maar 1 tot 7 procent. 

 1. Canadese papa ontdekt waarom sommige scholen meer Coviduitbraken tellen dan andere: “Wetenschappers van over de hele wereld bellen mij”
  PREMIUM

  Canadese papa ontdekt waarom sommige scholen meer Coviduit­bra­ken tellen dan andere: “Weten­schap­pers van over de hele wereld bellen mij”

  Hoe komt het dat sommige scholen zwaar getroffen worden door Covid-19 en andere niet? Een Canadese IT-directeur en vader van twee schoolgaande dochters denkt een antwoord gevonden te hebben. “Zonder het te beseffen, heb ik een uniek experiment uitgevoerd", vertelt hij in een gesprek met HLN. Sinds de man vorige week naar buiten kwam met zijn ontdekking, is zijn mailbox ontploft. Olivier Drouin legt uit welk verschil luchtreinigers en goede ventilatie kunnen maken in schoollokalen.
 2. Ook PFOS aangetroffen in bodemstalen in Beveren: “Verder onderzoek nodig om te bepalen of extra stappen nodig zijn”
  Beveren

  Ook PFOS aangetrof­fen in bodemsta­len in Beveren: “Verder onderzoek nodig om te bepalen of extra stappen nodig zijn”

  De PFOS-vervuiling in de omgeving van 3M strekt zich uit tot op het grondgebied van Beveren. Dat blijkt uit bodemstalen die de gemeente liet nemen. “De gemeten concentraties zijn lager dan in Zwijndrecht maar overschrijden wel nog de normen voor agrarisch en natuurgebied”, bevestigt burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V). Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de toekomst.
 3. Groen wil zorgtoeslag voor studenten met handicap tot ze afstuderen

  Groen wil zorgtoe­slag voor studenten met handicap tot ze afstuderen

  Groen wil dat studenten met een handicap de verhoogde kinderbijslag, de zogenaamde zorgtoeslag, krijgen tot ze afgestudeerd zijn. Vandaag verliezen zowat 3.000 studenten met een handicap die zorgtoeslag als ze 21 jaar worden. "Op dat moment hebben ze geen eigen inkomen om de vaak grote kosten verbonden aan hun handicap te betalen. Dat moet veranderen", zegt Groen-parlementslid Ann De Martelaer. Ze dient een resolutie in.