Antwerpen telde vorig jaar bijna 200 jonge gezinnen minder dan het jaar ervoor. In Gent trokken er in 2017 voor het eerst in vijf jaar meer mensen weg dan er bij kwamen. Dat laatste ligt onder meer aan de zowat 4.000 30- tot 34-jarigen die weggingen, zegt schepen voor Burgerzaken Sofie Bracke (Open Vld).
Volledig scherm
Antwerpen telde vorig jaar bijna 200 jonge gezinnen minder dan het jaar ervoor. In Gent trokken er in 2017 voor het eerst in vijf jaar meer mensen weg dan er bij kwamen. Dat laatste ligt onder meer aan de zowat 4.000 30- tot 34-jarigen die weggingen, zegt schepen voor Burgerzaken Sofie Bracke (Open Vld). © Thinkstock

Jonge gezinnen ontvluchten stad

Het aantal jonge gezinnen dat Antwerpen verlaat is in 2017 lichtjes toegenomen. Ook in Gent trekken jonge gezinnen weer weg. Dat meldt De Morgen vandaag.

121 reacties

 • John Ulmer

  5 jaar geleden
  Om politiek correct te blijven zullen we enkel de huizenprijzen als reden meegeven.... Vraag off the record maar eens aan die gezinnen eens waarom ze weggaan uit de stad...
 • Rudy Van Cuyck

  5 jaar geleden
  wa wilde met al die pest wetten
 • Marco Maerten

  5 jaar geleden
  Er moet meer groene ruimte komen in steden en halt toeroepen aan overbodige bouwprojecten.Renoveren van bestaande woningen(krotten) is een beter alternatief. De aangekondigde betonstop heeft ook in Boechout net de bouwwoede nog gauw,gauw aangewakkerd.
 • Emi Hergersberg

  5 jaar geleden
  Hoe méér inwoners, hoe hoger de pré van de burgemeesters.
 • Ronald Boudewijns

  5 jaar geleden
  allemaal de schuld van de NVA en zijn” bartje”.....