Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Vertommen

Jonge bestuurder (25) komt om het leven bij ongeval in Floreffe

In Floreffe, in de Waalse provincie Namen, is een 25-jarige bestuurder overleden na een verkeersongeval dat zondagavond omstreeks 22.30 uur plaatsvond. Dat heeft de brandweer van de zone Val de Sambre bevestigd. Het ongeval gebeurde op de N90. Om onbekende reden verloor de jongeman de controle over zijn voertuig waarop hij de middenberm en een verlichtingspaal raakte. Hij werd uit zijn auto geslingerd en stierf ter plaatse. 

 1. Kersvers staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole de Moor: “Ik sta voor een rechtvaardig migratiebeleid waarbij de regels worden gevolgd”
  Play

  Kersvers staatsse­cre­ta­ris van Asiel en Migratie Nicole de Moor: “Ik sta voor een rechtvaar­dig migratiebe­leid waarbij de regels worden gevolgd”

  Gisteren raakte bekend dat Nicole de Moor (CD&V) Sammy Mahdi zal opvolgen als staatssecretaris van Asiel en Migratie. De 38-jarige de Moor, die tot gisteren kabinetschef van Mahdi was, staat naar eigen zeggen voor “een rechtvaardig migratiebeleid met duidelijke regels die moeten worden opgevolgd”, zo liet ze weten bij VTM NIEUWS. “Rechtvaardigheid is altijd mijn kompas geweest in het leven”, aldus De Moor.
 2. Vrouw (82) overleeft verkrachting en moordpoging omdat voorbijgangers voor de grap “Halt, federale politie” roepen
  Antwerpen

  Vrouw (82) overleeft verkrach­ting en moordpo­ging omdat voorbijgan­gers voor de grap “Halt, federale politie” roepen

  De 22-jarige Ayoub Merroun is veroordeeld tot 15 jaar voor de moordpoging en verkrachting van een 82-jarige vrouw aan de voetgangerstunnel op Linkeroever. Het slachtoffer was ‘s morgens haar hondje aan het uitlaten toen ze door een gedrogeerde Merroun werd aangevallen. Volgens de rechtbank heeft ze haar leven te danken aan een groepje jongeren die een grap wilden uithalen.