Voor Jolien Vanden Driessche (links) en haar vriendin Mieke Vanmunster uit Lokeren ging het razendsnel: het huis (links) dat ze kochten was pas het tweede dat ze bezochten.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor Jolien Vanden Driessche (links) en haar vriendin Mieke Vanmunster uit Lokeren ging het razendsnel: het huis (links) dat ze kochten was pas het tweede dat ze bezochten. © Florian Van Eenoo Photo News

Jonge Belgen vinden sneller een huis: “Coronakopers zijn beter voorbereid en weten wat ze willen”

Jonge Belgen kopen sinds de coronapandemie sneller een huis. Vooral de groep die binnen de drie maanden na de start van hun zoektocht al hun handtekening zet, groeit. Terwijl pre-corona nog 40 procent zo snel het pand van hun dromen vond, is dat sinds maart 2020 naar 53 procent gestegen. “Coronakopers zijn beter voorbereid en weten wat ze willen”, klinkt het.

9 reacties

 • van den eeden maria

  2 maanden geleden
  Mijnheer De Pauw laat dat nu net zijn wat jongeren niet begrijpen die denken dat alles voor de vorige generaties uit de lucht kwam vallen. Toen moest men ook 25 of 30 jaar werken voor een huis . Maar er stonden geen twee auto's voor de deur en zelfs geen één. Reizen dat was voor velen gedurende die jaren geen optie ook geen week endjes en restaurant of andere snacks. Mensen kenden hun prioriteiten.
 • Patrick Kelchtermans

  2 maanden geleden
  Je moet al flink kapitaalkrachtig zijn of welstellende ouders hebben, wil je vandaag als jong koppel een degelijke woning kunnen kopen. En anders moet je tevreden zijn met een slecht of niet-geïsoleerd, volledig verouderd pand vol gebreken. Ik sta altijd vol verbazing te kijken naar koppeltjes van 26 jaar die zonder verpinken 350.000 euro en veel meer ook kunnen neerleggen voor een woning.
 • Patrick De pauw

  2 maanden geleden
  Ik begrijp dat iedereen een eigen woning wilt?ik kocht ook mijn huis maar heb eerst gespaard jaren lang en niets van ouders gekregen!nu 40 jaar later heb ik het allemaal terug betaald wij hebben 30 jaar niet weg geweest naar het buitenland op vakantie en luxe als gsm auto’s voor twee?nu willen de jongeren alles direct zonder eerst iets te bewijzen en liefst met geld van de ouders!en na twee jaar scheiden en dag ons geld?eerst bewijzen dat je iets waard bent ipv impulsief te handelen
 • Jonathan Loterman

  2 maanden geleden
  @Annie, ik dacht juist hetzelfde. Eerst kunnen ze het niet betalen en nu zijn ze coronamanagment
 • patrick morel

  2 maanden geleden
  In 1 dag is de wereld verandert, zo rap kan het gaan.
 1. Lichaam van 76-jarige man gevonden in water in natuurgebied Broekelei
  Keerbergen

  Lichaam van 76-jarige man gevonden in water in natuurge­bied Broekelei

  In natuurgebied de Broekelei in Keerbergen is donderdagnamiddag het lichaam van de 76-jarige F. D. in het water gevonden. Volgens buurvrouw Angelique leed hij al enkele jaren aan de ziekte van Parkinson en was hij er uitzonderlijk alleen op uitgetrokken. “Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is. Hij vond het zo erg dat hij door de coronamaatregelen zijn kleinkinderen al zolang niet meer had gezien”, vertelt zij.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"