De vrouw noemde het koppeltje "vuile vreemden".
Volledig scherm
De vrouw noemde het koppeltje "vuile vreemden". © rv

Jong koppel slachtoffer van racisme in Leuven: “Ik sla dat boek in uw strot”

Racisme staat de voorbije weken volop in de kijker sinds de zinloze dood van George Floyd in de VS als gevolg van buitensporig politiegeweld. Ook in ons land krijgt het onderwerp momenteel veel aandacht. Terwijl er het voorbije weekend nog betogingen tegen racisme plaatsvonden, werden een meisje en haar vriend maandag in een boekenwinkel in Leuven verbaal aangevallen door een vrouw die hen tal van racistische verwijten naar het hoofd slingerde.

61 reacties

 • Leen Jacobs

  7 maanden geleden
  Ik hoop oprecht dat dit racisme er ooit uit gaat, dit zijn zo een pijnlijke reacties, ongeacht de context. Zoals ik eerder zei, lijkt filmen me niet de ideale oplossing (privacy) en los je het best anders op, zoals met de politie in dit geval. Hoop echt dat racisme eruit gaat.
 • Bosco Jimmy

  7 maanden geleden
  Dat mensen hier de dame proberen nog verdedigen. Ongelooflijk! Ze is duidelijk racistisch en blijkbaar deed ze dat voordien ook (vlgns de winkelier). Hoe je het draait of keert, men zal altijd een excuus hebben om een allochtoon de schuld te geven: ze zijn arm want ze werken niet of studeren niet genoeg. Wanneer ze dat wel doen dan is men jaloers en dan zegt men dat ze onze jobs stelen. Ik ken er velen die heel slim zijn en hard werken maar dan nog worden ze uitgescholden. Genoeg zien gebeuren.
 • Stoffel Sebreghts

  7 maanden geleden
  Altijd dezelfde reacties hier van 'ja maar langs de andere kant is er ook racisme dus...' Helemaal mee akkoord maar dat wil niet zeggen dat je dit racisme zomaar moet liggen relativeren. Racisme door eender wie met welke kleur dan ook gaat niet door de beugel en moet aangepakt worden!
 • Sandy Buysse

  7 maanden geleden
  Triestig, echt triestig!!Wanneer ik bedenk hoe goed ik als blanke vrouw altijd word behandeld in het buitenland.. (Togo, Nigeria, Cuba, Turkije...).Ik heb recentelijk 3 prachtige Afrikaanse pluskinderen en nu moet ik hen leren wat racisme is en hoe ze zich moeten leren wapenen hiertegen enkel op basis van hun huidskleur.Ze hebben dat nooit gekend.It breaks my heart!Ik denk dat die mevrouw vooral heel bang is voor het onbekende.Met een open hart en geest is het leven echter rijker en mooier!
 • Jo Schok

  7 maanden geleden
  Jammer voor deze vrouw! Zij heeft hulp en begeleiding nodig. Zelfs maakt ze een paar grote taalfouten in het Nederlands tijdens haar toespraak.
 1. Onderzoeken zeggen dat racisme bij Vlamingen daalt, maar: “Grove rassenhaat heeft plaats gemaakt voor subtiel racisme”
  PREMIUM

  Onderzoe­ken zeggen dat racisme bij Vlamingen daalt, maar: “Grove rassenhaat heeft plaats gemaakt voor subtiel racisme”

  Is Vlaanderen racistischer geworden? Geen enkel onderzoek bevestigt deze stelling. En toch. “Het grove racisme met de bokshandschoenen heeft plaats gemaakt voor een subtielere vorm”, meent Alain Van Hiel, professor Psychologie aan de UGent en auteur van ‘Iedereen racist’. “Het gaat over uitspraken waarbij je mogelijk niet meteen aan racisme denkt, maar eerder oppert ‘Ach ja, zo had ik het nog niet bekeken’.”
 2. Vandenbroucke over oprukkende Britse variant: “We moeten waakzaam zijn en ons beducht zijn van het gevaar”

  Vandenbrou­c­ke over oprukkende Britse variant: “We moeten waakzaam zijn en ons beducht zijn van het gevaar”

  Na de uitbraak van de Britse variant van het coronavirus in het West-Vlaamse Houthulst, roept minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) op tot “kort op de bal spelen”. “Ik vind dat de burgemeester in Houthulst zeer goed reageert. We moeten zeer breed testen, zodanig dat andere mensen die besmet zijn meteen geïsoleerd worden”. “We moeten waakzaam zijn en ons beducht zijn van het gevaar”, aldus de minister aan VTM Nieuws.
 1. Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend
  Play

  Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend

 2. Wassen beelden gaan viraal omdat ze te lelijk zijn
  Play

  Wassen beelden gaan viraal omdat ze te lelijk zijn