Maxim, Jolene, Sigert en Bram.
Volledig scherm
PREMIUM
Maxim, Jolene, Sigert en Bram. © Photo News

Jong en flik in tijden van corona: "We voelen ons stilaan de pispaal van de hele coronacrisis”

Ze vieren mondmaskerloos feest in het Ter Kamerenbos in Brussel, op een trein in Louvain-la-Neuve of op pleinen in Gent en in Leuven. De jongeren zijn het beu en komen in opstand – tegen de coronaregels én tegen de politie. Maar onder de agenten zitten ook een pak twintigers, met dezelfde frustraties en verlangens als de jongeren. Zoals Bram, Sigert, Maxim en Jolene. Zij zijn jong én flik in tijden van corona. “Af en toe wringt het om leeftijdsgenoten een boete te geven. Want we snappen die gasten, hé. Wij zijn het ook allemaal kotsbeu en verlangen net als hen weer naar een goed feestje.”

72 reacties

 • Gaston Miar

  1 maand geleden
  Met zo'n lakse en falende overheid, en een wereldvreemde justitie, begrijp ik niet dat politiemensen nog voldoende ambitie hebben om hun opdrachten uit te voeren.
 • jan peeters

  1 maand geleden
  politie ? fotograven wilt u zeggen brengt meer op he
 • Albert de Lovendeghem

  1 maand geleden
  Jonge politiemensen die 7/7 en 24/24 beschikbaar moeten zijn om zich te laten koeioneren, beschimpen, bespuwen, bekogelen in ruil voor een schamel loon. En dit door een groep leeftijdgenoten én jongeren, die bij gebrek aan opvoeding en normen, als losgeslagen gekken plunderen, vernielen, kloppen én smijten. Alle respect voor het politiekorps.
 • Dries Peeters

  1 maand geleden
  Zoek dan ander werk
 • Levi Cardon

  1 maand geleden
  Politie, om de bevolking te beschermen en van dienst te zijn, yeah right, tijden veranderen!
 1. Rousseau wil strenger testbeleid voor jeugdkam­pen, trouwfees­ten en festivals: "Anders zullen we allemaal rap terug binnen zitten”
  63

  Rousseau wil strenger testbeleid voor jeugdkam­pen, trouwfees­ten en festivals: "Anders zullen we allemaal rap terug binnen zitten”

  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau pleit ervoor deelnemers aan jeugdkampen verplicht te laten testen op het coronavirus. Zo’n test is een aanbeveling, maar dat gaat volgens Rousseau niet ver genoeg. Ook voor bijvoorbeeld trouwfeesten en festivals ziet de Vooruit-voorzitter heil in tests om op een veilige manier meer mogelijk te maken, zo verklaarde hij zondag in De Zevende Dag op Eén.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar