Jonas Geirnaert
Volledig scherm
Jonas Geirnaert © Photo News

Jonas Geirnaert reageert voor het eerst op zaak-De Pauw: “Vrouwen die zich partij hebben gesteld in deze zaak verdienen onze steun en tonnen respect”

Televisiemaker Jonas Geirnaert heeft in een brief die hij aan alle Vlaamse media heeft gericht voor het eerst gereageerd op de zaak rond Bart De Pauw. Hij schrijft dat hij zich niet wil uitspreken over de juridische schuld of onschuld van De Pauw, maar stelt heel duidelijk dat “de vrouwen die zich partij hebben gesteld in deze zaak onze steun verdienen, en tonnen respect. Want zij hebben de moed gehad om een gedragspatroon aan te kaarten dat al enorm veel schade had aangericht, in de hoop het te kunnen stoppen.”

57 reacties

 • Luc De Ridder

  1 jaar geleden
  Ne Geirnaert is op zijn best in een tomaat crevette maar deze Geirnaert wou graag in de gazet
 • Sara Peeters

  1 jaar geleden
  Hij heeft gewoon pech gehad met timing van # mtoo beweging. Ik keur machtsmisbruik niet goed maar het mag geen jaren duren vooraleer je klacht indient. Dan kom je niet geloofwaardig over. Waarom ze zolang gewacht hebben is mij een raadsel. Bij de Pauw moet je gewoon klaar en duidelijke taal spreken en we weten hoe het gaat in de media kusje hier kusje daar! Stop daar dan ook meteen mee! Of is je carrière zo belangrijk dat je je zo verlaagd?
 • Nic Willems

  1 jaar geleden
  @Eleonore, Arlette, Groot gelijk dames. Ik denk er ook zo over. Dit wangedrag hadden de dames in kwestie zelf kunnen stoppen.
 • Harry Demonseau

  1 jaar geleden
  Mooie reactie van Jonas. Hij is beter geplaatst dan de meesten hieronder om te weten wat er echt gebeurt is en hij zal zijn woorden zeker overwogen gekozen hebben. Het is duidelijk dat dhr. De Pauw de grenzen van het toelaatbare ver overschreden heeft en hij heeft ontzettend veel geluk dat vele getuigenissen niet weerhouden zijn door de rechtbank. Onbegrijpelijk maar so be it zeker ? Hopelijk zien we "grappige ?" Bart nooit meer terug.
 • Mieke Declercq

  1 jaar geleden
  Ik vind het erg voor Bart & zijn gezin. Onmiddellijke reactie is de beste, maar geen jaren later! Wat is er waar? Maaike was een vriendin ten huize van. Volgens mij één complot op gang gezet door 1 jaloerse vrouw! Ik hoop dat Bart zijn humor kan terugvinden & terug de draad kan opnemen om leuke programma's te maken,als ook terug zijn gezinsgeluk! 🥰
 1. Agressieve man bedreigt treinconducteur van NMBS: “Ik boks al je tanden eruit!”
  Play

  Video toont hoe agressieve reiziger treincon­duc­teur bedreigt: “Ik boks al je tanden eruit!”

  Deze TikTokbeelden tonen hoe een jongeman helemaal tekeergaat tegen een treinconducteur. In de video is te zien hoe hij tegen de treinbegeleider gaat staan en hem probeert te intimideren. “Ik ga jou hier laten zitten, vriend!” en “Je kan mij toch niks doen, kankerhoertje dat je bent”, schreeuwt de man onder meer. De conducteur zelf slaagt erin zijn kalmte te bewaren, maar de reiziger houdt maar niet op. De exacte omstandigheden zijn nog niet bekend, maar spoorwegmaatschappij NMBS is niet te spreken over het voorval. “We veroordelen elke vorm van agressiviteit of geweld naar het personeel”, klinkt het daar.