Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Joke Schauvliege vindt niet dat ze fouten maakte in PFOS-dossier: “Ik zou het met kennis van 2017 opnieuw zo doen”

Er waren in 2017 geen aanwijzingen dat de PFOS-vervuiling in de omgeving van de 3M-site in Zwijndrecht een gevaar was voor de volksgezondheid. Dat heeft voormalig minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) gezegd in de onderzoekscommissie PFAS-PFOS van het Vlaams Parlement. Voormalig minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) liet een gelijkaardige boodschap horen en counterde de critici die spreken van een “doofpotoperatie”.

 1. Corinne verloor haar twee dochters bij twee verschillende verkeersongevallen in amper twee jaar tijd
  3

  Corinne verloor haar twee dochters bij twee verschil­len­de verkeerson­ge­val­len in amper twee jaar tijd

  Twee verkeersongelukken verscheurden de familie van Corinne in amper een paar jaar tijd. In 2017 verloor de Waalse vrouw, haar jongste dochter, moeder van twee bij een ongeval. Twee jaar later sloeg het noodlot opnieuw toe: ook haar oudste dochter Laëtitia (30), moeder van vier, verongelukte op de weg. “Ik was aan het bellen toen er plots een politiecombi arriveerde. Ik wist meteen hoe laat het was en ben ingestort”, vertelt Corinne aan RTL Info.
 2. Top openbaar ministerie vlijmscherp voor minister Annelies Verlinden (CD&V): "Veiligheid is niet gratis”
  10

  Top openbaar ministerie vlijm­scherp voor minister Annelies Verlinden (CD&V): "Veiligheid is niet gratis”

  De top van het openbaar ministerie heeft zich dinsdag, in de commissie Justitie en de commissie Binnenlandse Zaken, vlijmscherp getoond voor minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). “Het is niet normaal dat de top van de magistratuur zo op de bedelstaf moet gaan”, zei Brussels procureur-generaal Johan Delmulle. Uit de mond van Ignacio de la Serna, voorzitter van het College van Procureurs-generaal, klonk het dan weer dat het onmogelijk was gebleken de minister te ontmoeten.