AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Johnson & Johnson wordt ons ‘vaccin van de hoop’: alles wat u daarover moet weten

Het vaccin van Johnson & Johnson werd vandaag goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA). Belangrijk, want gezien één prik van het vaccin volstaat, kan het de Belgische en Europese vaccinatiestrategie in een stroomversnelling brengen. Het ‘vaccin van de hoop’ is gemiddeld 66 procent doeltreffend, maar veel breder getest - óók in Zuid-Afrika - en dat op het hoogtepunt van de pandemie. Alles wat u erover moet weten.

121 reacties

 • Hans Bischoff

  2 weken geleden
  J&J is 66% doeltreffend! Is dit onze redding? Denk het niet
 • Mario Verstraten

  4 weken geleden
  Het is ontwikkeld in Nederland en niet in België.
 • robrecht Peeters

  1 maand geleden
  66 pct doeltreffend nà 28 dagen ......ze mogen hun 'aspirineke ' houden
 • Dirk BERX

  1 maand geleden
  Astra Zeneca is net zoals het J &J vaccin gebouwd op een verkoudheidsvirus. Dat is het grote verschil met het Pfizer en het Moderna vaccin dat werkt met een genetische RNA-code. Astra Zeneca heeft een grote voorsprong op het vaccin van J & J, vermits er van het AZ vaccin al miljoenen prikjes werden gezet, en de bijwerkingen voor een groot deel bekend zijn. Dat kan je van het J & J vaccin allerminst zeggen, maar toch verkiezen velen de stap in het duister.
 • Coen Geurts

  1 maand geleden
  66% is net iets meer dan de helft. Lijkt me toch nog onvoldoende. Ik zal wel afstand houden van zowel de mensen met vaccin, als van deze zonder.
 1. Twee “evenwaardige” biedingen voor Neckermann: rechter moet knoop doorhakken

  Twee “evenwaar­di­ge” biedingen voor Neckermann: rechter moet knoop doorhakken

  Er zijn nog altijd twee kandidaat-overnemers voor reisorganisator Neckermann. Het gaat om het Luxemburgse investeringsfonds Futura Capital Fund en het Antwerpse private equitybedrijf Cim Capital, zo bevestigt ACLVB-afgevaardigde Els De Coster. De biedingen verschillen amper van elkaar: beide overnemers zouden nagenoeg alle activa en het gros van het personeel willen overnemen. “Het gaat om evenwaardige biedingen, en dus zal uiteindelijk de rechtbank de knoop moeten doorhakken”, aldus De Coster.
 2. Initiatiefnemers ‘La Boum 2' dreigen met rechtbank bij grote politieontplooiing op 1 mei: “Aanslag op onze mentale gezondheid en openbare orde”
  94

  Initiatief­ne­mers ‘La Boum 2' dreigen met rechtbank bij grote politieont­plooi­ing op 1 mei: “Aanslag op onze mentale gezondheid en openbare orde”

  Meer dan 20.000 mensen hebben intussen op Facebook te kennen gegeven dat ze geïnteresseerd zijn om naar ‘La Boum 2' te trekken, een feest op 1 mei in het Ter Kamerenbos. De initiatiefnemers vroegen minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) om toestemming, maar kwamen van een kale reis thuis. Toch gaan ze ermee door. En als er opnieuw een politiemacht wordt gestuurd zoals bij de eerste ‘La Boum’ op 1 april, dreigen ze ermee naar de rechter stappen.
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den