Het vaccin van Janssen Pharmaceutica, de Belgische dochteronderneming van Johnson & Johnson.
Volledig scherm
Het vaccin van Janssen Pharmaceutica, de Belgische dochteronderneming van Johnson & Johnson. © Janssen

Johnson & Johnson levert eerste vaccins midden april: “Dit kan de verminderde leveringen van AstraZeneca goedmaken”

Johnson & Johnson zal vanaf 16 of 17 april starten met de eerste leveringen van het Janssen-vaccin aan ons land, zo heeft de taskforce Vaccinatie aangekondigd. “Het leveringsschema wordt in de eerste helft van komende week verwacht. “Op basis van de huidige informatie zullen we op 1,4 miljoen dosissen kunnen rekenen in het tweede kwartaal”, klinkt het. 

61 reacties

 • Hugo Peeters

  1 jaar geleden
  Dat vaccin kan men zelfs in een gewone koelkast bewaren en behoeft slechts één prik.
 • Bart Timperman

  1 jaar geleden
  De Astra Zeneca rommel zou m'n beter afschaffen, nu weet je waarom deze ook de goedkoopste is, daarom klampt België zich hier ook aan vast, het moet zo goedkoop mogelijk blijven.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Het probleem is er één waarbij je bloed niet stolt (wat ook gevolg kan zijn van bloedverdunners), je bloedplaatjes bijna volledig afgebroken worden en je toch bloedklonters krijgt, Lisa Carpentier. Bloedverdunners beschermen je dus niet extra. Het ITP trombose syndroom is er één dat je krijgt door een overreactie van je immuunsysteem. Kan ook voorkomen bij auto-immuunziekten of ook virale en bacteriële infecties. Het vaccin geeft je immuunsysteem een extra boost en kan ook de oorzaak worden.
 • willy staes

  1 jaar geleden
  als ze nu eens contractbreuk doen met A Z en alles bestellen bij j&J en Phizer . De Britten moeten steeds anders doen als de rest .
 • Marco Di Scarpa

  1 jaar geleden
  Niet te hard op rekenen. Farmabedrijven doen wat Europa betreft, juist hun goesting en komen gemaakte afspraken niet na. Enige remedie: torenhoge boetes opleggen en patenten afnemen.
 1. ‘Mocromode’: waarom Antwerpse drugscriminelen verzot zijn op Rolex, Armani en Louis Vuitton
  PREMIUM
  Antwerpen

  ‘Mocromode’: waarom Antwerpse drugscrimi­ne­len verzot zijn op Rolex, Armani en Louis Vuitton

  Bij een Antwerpse drugsbende, die deze week tot celstraffen van 10 jaar werd veroordeeld, heeft de politie niet alleen cash maar ook stápels T-shirts, schoenen en tassen in beslag genomen. De bende verdiende 17 miljoen euro aan cocaïnesmokkel. Met die opbrengst kochten de bendeleiders, Antwerpenaars van Marokkaanse afkomst, kleerkasten vol merkspullen. Nederland heeft een naam voor dit fenomeen: ‘Mocromode’.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.