Johan de Troyer (64) woont al 20 jaar in een sociale woning (links op de foto)
Volledig scherm
PREMIUM
Johan de Troyer (64) woont al 20 jaar in een sociale woning (links op de foto) © Wannes Nimmegeers

Johan (64) woont al 20 jaar met zijn gezin in sociale woning, maar volgens nieuwe regels is die nu ‘te groot’: “Maar ze krijgen ons met geen stokken buiten”

Twintig jaar woont hij in zijn sociale woning. Vijf kinderen heeft hij er samen met zijn vrouw grootgebracht. De buren zijn vrienden geworden. Maar nu alleen de jongste zoon thuis woont, is volgens Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) het huis van Johan de Troyer (64) uit Oosterzele plots te groot. “Weet de minister dat er naast een bed geen ruimte is voor een kleerkast?”

 1. Ons land stuurt 230 legervoertuigen naar Oekraïne die ongeschikt en te gevaarlijk worden geacht voor Belgische militairen
  PREMIUM
  185

  Ons land stuurt 230 legervoer­tui­gen naar Oekraïne die ongeschikt en te gevaarlijk worden geacht voor Belgische militairen

  Ons land gaat met spoed militair materieel zoals legervoertuigen, geweren, afweergeschut en kogels naar Oekraïne sturen. Dat kwam VTM NIEUWS te weten. Een opvallende schenking zijn de in totaal 80 IVECO LMV Lynx-voertuigen en de 150 VOLVO-trucks die Defensie aan het uitfaseren is vanwege mankementen, maar dus wel goed genoeg blijken voor het slagveld in Oekraïne.
 2. “Dit is écht meer dan een gadget”: cardioloog legt uit hoe je met smartwatch je hart kan checken
  PREMIUM
  7

  “Dit is écht meer dan een gadget”: cardioloog legt uit hoe je met smartwatch je hart kan checken

  Ben je onzeker omdat je hart soms overslaat? Dan hangt de oplossing mogelijk rond je pols. “Neem zelf een elektrocardiogram met je smartwatch”, adviseren cardiologen. “Dit is écht meer dan een gadget”, zegt cardioloog Benjamin Scott van het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA). Hoe begin je eraan en wat doe je met de resultaten van een test met je smartwatch? Scott beantwoordt al je vragen.
 1. Hogere 'boetes' voor sociale huurders die te ruim wonen, opdat ze zouden verhuizen. Oppositie spreekt van “pestbeleid”
  PREMIUM

  Hogere 'boetes' voor sociale huurders die te ruim wonen, opdat ze zouden verhuizen. Oppositie spreekt van “pestbeleid”

  Sociale huurders die meer kamers hebben dan gezinsleden, zullen meer druk ervaren om te verhuizen naar een kleinere sociale woning. Op initiatief van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) verhoogt de Vlaamse regering de ‘boetes’ per kamer naar gemiddeld 57 euro, waardoor sociale huurders die niet verhuizen makkelijk 100 euro per maand extra zullen betalen. “Maar de bedoeling is natuurlijk dat ze wél verhuizen.” De oppositie reageert afwijzend.