Vlaams minister-president Jan Jambon.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister-president Jan Jambon. © BELGA

Jobbonus blijft, dienstencheques niet duurder, wel besparing op kinderbijslag: dit betekenen de plannen van de Vlaamse regering voor uw portefeuille

De jobbonus komt er wél, de dienstencheques worden nog niet meteen duurder, maar in de geplande verhoging van de kinderbijslag wordt wel geknipt - al wordt benadrukt dat die nog steeds jaar na jaar stijgt, gewoon minder snel. Dit weten we al over het Vlaamse besparingsrondje van 900 miljoen euro.

81 reacties

 • Paul Luyckx

  3 weken geleden
  De vele steuntrekkers aan het werk zetten zou heel wat oplossen misschien daar eerst de prioriteit leggen plus in de politiek kunnen ook vele miljoenen bespaard worden maar wie gaat er in zijn eigen vingers snijden?
 • Liesbeth Cuppens

  3 weken geleden
  Nog meer stevige hervormingen op komst. Bijkomende besparing ten koste van de armsten. Mensen die het moeilijk hebben extra geld uit de zakken halen, fier moet hij daarop niet zijn. Schaam u diep, Jambon!
 • Jean Gobin

  3 weken geleden
  zal jobs kosten wees maar zeker...bouw gaat instorten en kinderopvang zal in veel gevallen hun deuren kunnen sluiten vrouwen gaan thuis blijven en geen dienstencheques meer nodig hebben... het moet allemaal betaalbaar blijven ..
 • eduard janssens

  3 weken geleden
  Afblijven van kinderbijslag , Tegenstanders van kindergeld : wie gaat jullie pensioen betalen. Beslist geen beroepsdopper daar werken wij ook voor en later de kinderen.
 • Philippe Vanbelleghem

  3 weken geleden
  wat betreft registratie " verlagen " van 6 naar 3 % , valt mij het woord " kiezen " tussen meeneembaarheid of 3 % i.p.v 6 % t/m 2023 . Dit is dus een nuloperatie voor mensen die hun 1ste woning verkopen en een nieuwe woning aanschaffen. De 3 % verlaging is dus enkel voor mensen die hun 1 ste woning op de markt kopen gunstig. En Jambon klopt zich weer op de borst !
 1. OVERZICHT. Maandag dagrecord aantal besmettingen dit jaar, ook hospitalisaties stijgen met meer dan 50 procent
  Play
  124

  OVERZICHT. Maandag dagrecord aantal besmettin­gen dit jaar, ook hospitali­sa­ties stijgen met meer dan 50 procent

  We zitten in de vierde golf en alle coronacijfers blijven dan ook in negatieve zin evolueren. Dat blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames stijgt met 53 procent. Voor afgelopen maandag zijn er voorlopig zelfs al bijna 6.500 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een dagrecord dit jaar. Het definitieve cijfer kennen we morgen pas.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. De Croo roept G20 op verantwoordelijkheid te nemen in klimaatbeleid: “Uit solidariteit met landen in de frontlinie”

  De Croo roept G20 op verantwoor­de­lijk­heid te nemen in klimaatbe­leid: “Uit solidari­teit met landen in de frontlinie”

  In een open brief die hij samen met acht andere regeringsleiders heeft ondertekend, roept premier Alexander De Croo de landen van de G20 op om hun verantwoordelijkheid te nemen in het mondiale klimaatbeleid. "Het venster voor beslissende klimaatactie sluit snel", schrijven ze. "We vragen de G20-landen om een duidelijk signaal te geven dat ze zich ten volle bewust zijn van de verantwoordelijkheid die ze dragen."