Joachim Coens is de nieuwe CD&V-voorzitter.
Volledig scherm
Joachim Coens is de nieuwe CD&V-voorzitter. © Photo News

Joachim Coens nipt verkozen tot nieuwe CD&V-voorzitter, Sammy Mahdi strandt op 46,8 procent

Joachim Coens is verkozen tot nieuwe voorzitter van CD&V. De havenbaas van Zeebrugge haalde het met 53,12 procent van de stemmen van jongerenvoorzitter Sammy Mahdi. De stemming was dus bijzonder nipt. Coens hamerde er op dat hij wil werken aan een nieuwe start voor de christendemocratie in Vlaanderen, en daar ook Mahdi bij wil betrekken. Ook de stedelijke CD&V-afdelingen reikt hij de hand. “Terugkeren naar de stad is een heel belangrijke opdracht.”

49 reacties

 • Willy Sneppe

  2 jaar geleden
  Als ik Coens hoor in de afspraak is dit de man van de ChristenUnie die enkel tegen de ethische kwesties is en indien de CD&v meespeelt het op regeringsniveau wil vastleggen dat er niets aan deze kwesties zal veranderen.De eigen mening van de mensen moet het terug afleggen tegen de oude christelijke cultuur.
 • Luc Van Bogaert

  2 jaar geleden
  Hij wil niets veranderen op ethisch gebied zoals de versoepeling van euthanasie voor dementerenden en abortus, dan heeft hij sowieso bondgenoten in de conservatieve partijen N-VA en VB.
 • Jan De Vos

  2 jaar geleden
  Hij is van oude stempel, maar wel rechtlijnig, en zegt ook dat er heel wat moet veranderen aan de staatstructuur, dus heeft hij een bondgenoot aan De Wever. CD&V mag er van mij wezen, zijn in ieder geval NU meer betrouwbaar dan OVLD, SPA en GROEN. Toekomst zal het uitwijzen.
 • robrecht Peeters

  2 jaar geleden
  De Wever zal uit de doppen moeten kijken want Coens is geen kind zoals Beke bovendien beide baas van de 2 belangrijkste zeehavens dus meer dan gewone politici ook manager wat inhoudt dat ze met beide voeten op de grond staan en resoluut handelen. Niet te vergeten Coens wou het landelijk Schipdonkkanaal laten rechttrekken zoals de Brugse vaart en industrialiseren. God weet komt dit dossier terug boven water
 • Maurice Keukelaers

  2 jaar geleden
  De 12 apostelen hebben toch een lijvig document geschreven over wat er allemaal fout liep. Heeft duidelijk geen enkele invloed gehad want CD&V doet gewoon voort in de oude stijl van Geens, Beke en Crevits.
 1. Europees Hof vindt dat 'vreemdelingenwet' Theo Francken te ver gaat voor EU-burgers

  Europees Hof vindt dat 'vreemdelin­gen­wet' Theo Francken te ver gaat voor EU-bur­gers

  België gaat te ver door de mogelijkheid te creëren dat ook EU-burgers die het land moeten verlaten tot acht maanden worden opgesloten. Dat zegt het Europees Hof van Justitie in antwoord op een prejudiciële vraag van het Belgisch Grondwettelijk Hof. De bestreden bepaling maakt deel uit van de aanpassing van de vreemdelingenwet die in 2017 op initiatief van toenmalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA) werd goedgekeurd.
 2. Sociaal akkoord krijgt groen licht van de vakbonden

  Sociaal akkoord krijgt groen licht van de vakbonden

  De drie vakbonden hebben het ontwerp van sociaal akkoord goedgekeurd. Dat is meteen goed nieuws voor de regering. Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) reageert dan ook tevreden: “Ik denk in de eerste plaats aan werknemers met lage lonen. Zij zullen profiteren van een stijging van 150 euro netto tegen 2026, bovenop de indexering. Deze stijging is historisch: het minimumloon is al sinds 2008 niet gewijzigd. De hele arbeidswereld zal er de vruchten van plukken.”