CD&V-voorzitter Joachim Coens.
Volledig scherm
CD&V-voorzitter Joachim Coens. © BELGA

Joachim Coens (CD&V) wil geen "politiek spel" over avondklok: “Ongelooflijk dat men gaat spelen alsof het Vlaanderen tegen België is”

CD&V-voorzitter Joachim Coens heeft een oproep gelanceerd om geen "politiek spel" te maken over het al dan niet afschaffen van de avondklok. "Er is een pandemie bezig. Dan moet je een geheel van maatregelen nemen. Zomaar eentje eruit nemen, dat gaat niet", zei hij in De Ochtend op Radio 1. In dezelfde uitzending verklaarde N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover dat zijn fractie de avondklok wil afschaffen. Dat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vrijdag mee aan tafel zat van het Overlegcomité waar de avondklok werd verlengd, vindt De Roover een vals argument. “De avondklok is een federale maatregel.” 

266 reacties

 • Rik Hofman

  1 maand geleden
  Ongeloofelijk dat er hier met een uitgestreken gezicht oproepen tot toestanden die in Noord Korea thuishoren. Ik doe na 24u wat IK wil, en dat is zo vastgelegd in de grondwet. Of moet ik mijn hobby, astronomie, opgeven omdat er zijn die om 24u in hun bed willen liggen?
 • Rik Hofman

  1 maand geleden
  het is de regering tegen de grondwet.
 • karel dillen

  1 maand geleden
  Nog even en NVA is een prutspartijtje en VB is in een cordon sanitaire, Bye bye onafhankelijkheid Vlaanderen
 • RON PLATTEEUW

  1 maand geleden
  Het is wel degelijk Coens die enkele weken geleden voorstelde de maatregelen te versoepelen omdat zoontje lief zich wou amuseren !!!! hoeveel kan men huichelen ?
 • Thomas Hamerlijnck

  1 maand geleden
  Anderen hebben het misschien gedaan, maar ook Coens versjachert zijn partij aan nva - en dan komt hij met zo'n commentaar?
 1. INTERVIEW. GEMS-voorzitter Erika Vlieghe hoopt dat iedereen zich een beetje inhoudt: “Maak er alstublieft géén tien knuffelcontacten van”
  PREMIUM

  INTERVIEW. GEMS-voorzitter Erika Vlieghe hoopt dat iedereen zich een beetje inhoudt: “Maak er alstu­blieft géén tien knuffelcon­tac­ten van”

  Met z’n tienen buiten. Na de lange, donkere winter lijkt wel een nieuwe tijd aangebroken. Erika Vlieghe (49) legt uit dat we deze kleine opening best niet verknallen. “Begin niet met gewoon over te gaan tot de orde van de dag. ‘Doen zoals het vroeger was.’ Dat gaat grandioos misgaan en zou heel erg frustrerend en jammer zijn voor al wie zit te wachten op een echte heropening.”
 1. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen

 2. Indiaas ritueel laat dorpelingen dansen in het vuur
  Play

  Indiaas ritueel laat dorpelin­gen dansen in het vuur